Raid Salah Gözaltına Alındı

Raid Salah Gözaltına Alındı

İşgal Rejimi İsrail, Filistin İslâmi Hareket lideri Şeyh Raid Salah'ı gözaltına aldı

İşgal polisi ve özel kuvvetleri, 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah'ı bu sabah (15 Ağustos Salı) erken saatlerde Ummu'l-Fahm kentindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Ummu'l-Fahm kentindeki medya kaynakları, işgal polisinin özel kuvvetler desteğinde Şeyh Raid Salah'ın evine baskın düzenlediğini ve evde arama yaptığını, sonra Şeyh Raid Salah'ı gözaltına alarak sorguya çekilmesi için Şabak'a teslim ettiğini bildirdi.

İşgal polisi konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Ummu'l-Fahm kentine baskın düzenlediğini ve Şeyh Raid Salah'ı kışkırtıcılık ve yasaklanan İslami Hareket'i destekleme şüphesiyle gözaltına aldığını söyledi.

Şeyh Raid Salah'ın gözaltına alınması, Mescid-i Aksa'daki son olaylar sırasında aleyhinde yapılan yoğun kışkırtmaların ardından geldi. İşgalciler, Şeyh Raid Salah'ı Mescid-i Aksa'daki uygulamaları aleyhinde kışkırtıcılık yapmakla suçluyor.

Şeyh Raid Salah daha önce de birçok kez işgal güçleri tarafından gözaltına alındı ve sorguya çekildi. En son Mayıs 2016'da gözaltına alınan Şeyh Raid Salah, dokuz ay işgal zindanlarında esir tutulduktan sonra özgürlüğe kavuşmuştu.