Raid Salah Davasında Son Gelişme

Raid Salah Davasında Son Gelişme

İşgal rejimi mahkemesi nihai hükmünü 10 Şubat’ta açıklayacak Şeyh Raid Salah: Bana Verilecek Ceza Kur’an’a ve Sünnet’e Saldırıdır


1948’de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket’in lideri Şeyh Raid Salah, “Sabiteler” davasında verilecek kararın sadece kendisine yönelik olmadığını, Arapları ve Müslümanları da hedef aldığını söyledi.
 

Şeyh Raid Salah, işgal mahkemesinin kararının Kur’an’a, Sünnet’e, Arap halkına ve Mescid-i Aksa’ya saldırı anlamına geleceğini ifade etti.
 

Bugünkü (22 Aralık Pazar) duruşmada yaptığı konuşmada yargıcın kararının sabitelere bağlılığını daha da artırdığını kaydeden Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa’da nöbet tutmak, şehitlik, ölülerin anılması ve onlar için dua edilmesi, Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek, Sünnet, Arapça, halk ve Mescid-i Aksa gibi ifadesinde zikrettiği kavramların sabiteler olduğunu, mahkemenin yanlış anlam verdiği ve yargıcın bahsettiği gibi olmadığını kaydetti.
 

Zulmün hangi ülke tarafından yapılırsa yapılsın o ülkeyi felakete yok olmaya götüreceğini belirten Şeyh Raid Salah, Müslümanların sabitelerinin Kıyamet’e kadar değişmeyeceğine dikkat çekti.
 

Şeyh Raid Salah, “Beni sabitelerden vazgeçmeye davet edenlere Yusuf aleyhisselam’ın dediğini söylüyorum: Rabbim! Hapis beni davet ettikleri şeylerden daha sevimlidir” dedi.
 

Bazılarının sandığı gibi zayıf olmadığını kaydeden Şeyh Raid Salah, dua etme gücüne sahip olduğunu ve kendisine zulmedenler aleyhinde namazlarında dua etmeye devam edeceğini söyledi.
 

Şeyh Raid Salah, davanın sonunda hapse girerse sabitelerden taviz vermediği için zafer kazananın yine kendisi olacağını açıkladı.
 

İşgal rejimi mahkemesi, “Sabiteler Davası” olarak biline davanın bugün yapılan duruşmasında Şeyh Raid Salah hakkındaki nihai hükmün 10 Şubat’ta açıklanmasına karar verdi.

 

fiem