Rahşan Ecevit: Bülent Tarikatlara Karşıydı

Rahşan Ecevit: Bülent Tarikatlara Karşıydı

Rahşan Ecevit, eski başbakan Bülent Ecevit’in Gülen Cemaati’nin devlet içindeki yapılanmasına karşı olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin ardından geçmişte Gülen Cemaati’nin devlete nasıl sızdığı gündeme gelmiş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, bu yüzden ‘af’ dilerken, Ecevit’in ismine de yer vermişti: “Özal, Demirel, Ecevit hatta biz de farklı görüşten olmamıza rağmen bu yapıya iyi niyet ile destek olduk.”

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından Ecevit’in Gülen Cemaati’yle olan ilişkisi gündeme gelmeye başlamıştı.

‘Karşı olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir’

Bunun üzerine bir açıklama yapan Rahşan Ecevit, iddiaları reddederek, “Son zamanlarda Bülent Ecevit ile gerçek olmayan söylentilerin kamuoyunda dolaştığı gözlenmektedir. Bülent Ecevit’in tarikatçılığa ve devlet içinde yasal olmayan her türlü yapılanmaya karşı olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir” dedi.

Daha önce Gülen’in ziyaretini aktarmıştı

Rahşan Ecevit, 2009 yılında Fethullah Gülen’in kendi evlerine geldiğini söylemişti: “Gülen ve çevresindekiler bizimle hep görüşmek istedi. Bülent onlarla görüşmemişti. Bir gün evde kapı çaldı, bir açtık, Fethullah Gülen.”

Gülen, taziye mesajında Ecevit’i övmüştü

Gülen, 2006’da hayatını kaybeden Bülent Ecevit’le ilgili bir mesaj yayımlayarak, “Milletimizce de malum olduğu üzere, o, hep inandığı gibi yaşadı ve inançlarından asla taviz vermedi. Türkiyemizin geleceği adına yapılan olumlu hizmetlere sürekli destek verdi. Bir takım kaba dayatmalar karşısında asla eğilmedi. Ve bu duygularla Allah’a yürüdü” demişti.