Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

“Rahmetli tam da öğrenecekken...”

Aslında mezar taşlarına yazı yazmak caiz değildir. Fakat bazen yeri geldiğinde espri kabilinden dostlara, ben ölünce mezar taşıma; “Rahmetli bu dünyadan fazla bir şey anlamadan gitti” diye yazın derim.

Gerçekten yaşadığımız dünya ile ilgili birçok konuda tahminlerim hiç tutmaz. Bilmem çok ideal düşündüğümüzden, bilmem ileriyi göremediğimizden, belki de saflığımızdan.

Mesela duyunca çokça sevindiğim ve tam da isabetli bir evlilik olmuş dediğim bir evliliğin boşanmayla neticelenmesi… Özellikle bu evliliğe aracılık etmişsem veya en azından nikahlarında bulunmuşsam hem kahrolurum hem de bu dünyadan bir şey anlamadığımı kabullenirim, itiraf ederim ve mezar taşıma kazımayı düşünürüm

Evden iş yerine gidinceye kadar kiralık boş dükkânlar dikkatimi çeker, ister istemez acaba burada hangi iş yapılabilir diye düşünürüm. Onlardan birisi kiralanıp hizmete açıldığında isabetli olup olmadığına, ne kadar dayanabileceğine dair tahminde bulunurum. Tahminlerimin bir kısmı tutsa da çoğunda yanılırım. “Üç ay sürmez kapatır bu iş yerini” dediğim iddia bayi sokağın en kalabalık iş yeri olmayı sürdürüyor.

Sadece ticari konularda değil birçok konuda yanıldığımın farkına varırım.

Ve bu mezar taşı esprisini yaparım hemen.

Hatta benimle dünyevi konularda istişare yapanlara bildiklerimi söylesem de sonunda bana fazla güvenmemelerini de tembih ederim.

Şu an Türkiye siyasetiyle ilgili olarak da aynı şeyi söylüyorum;

“Rahmetli tam öğrenecekken gitti” dedirtiyor bana.

Size soruyorum siz nasıl görüyorsunuz kendinizi? Özellikle şu listeler yayınlandıktan sonra? Böylesine çapraz ilişkileri tahmin edebiliyor muydunuz?

Başkanlık sisteminin ittifaka zorladığını dolayısıyla bu tür birlikteliklerin olacağı bekleniyordu diyebilirsiniz.

Fakat her şeye rağmen ittifakın da kendisine göre bir takım kuralları olmalı değil mi?

Söylediğim gibi gerçekten tahminlerim ve beklentilerim konusunda yanılıyorum. Bir ay boyunca bu politika denilen zıkkım konusunda ne yazacağımı, nasıl yazacağımı düşünüyorum.

Bu arada siyasete yeni giren kardeşlerimizi de düşünüyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Her şeye rağmen bu konuda da doğru bildiklerimizi yazacağız, geri durmayacağız inşaallah.

Bu yazı toplam 804 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar