Rahip Brunson Davasında Şok Gelişme

Rahip Brunson Davasında Şok Gelişme

İZMİR'de görülen davadan son dakika haberler geliyor. ABD'li rahip Andrew Brunson davası İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. ABD basını rahibin serbest bırakılacağını iddia etmişti işte duruşmadan gelen son haberler:

ABD ile büyük krize yol açan rahip Anderw Brunson, bugün 4. kez hakim karşısında. Doların düşmesinin bile Brunson'ın bırakılmasına bağlandığı dava için gözler İzmir'de. İzmir'deki Protestan cemaatine ait Diriliş Kilisesi'nin ABD'li Pastörü Andrew Craig Brunson, FETÖ bağlantısı ve darbe girişiminde rol almakla suçlanıyor. 2 yıl hapis yatan Brunson, 25 Temuz'da ev hapsine çıkmıştı. ABD ilişkilerin normalleşmesi için Brunson'un serbest bırakılmasını istiyor. İşte duruşmadan gelen son dakika haberler:

ARA VERİLDİ : Rahip Brunson davasında ilk bölüm tamamlandı. Duruşmaya öğlen arası verildi. Dava 1 saat sonra 13.30'da devam edecek. Davaya ilişkin sosyal medyada ise bir çok kehanet dolaşıyor. Rahibin bugün 'adli kontrol' şartıyla serbest kalacağı bu iddiaların başında geliyor. 

TANIK İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ : Duruşmanın öğlene kadar olan bölümünde bir tanık daha önce verdiği ifadeyi değiştirdi. Levent Kalkan isimli tanık Brunson'ın FETÖ'cülerle görüştüğünü iddia etmişti. Bunu Yılmaz Demircan'dan duyduğunu iddia etmişti. Demircan duruşmaya getirdi ve ona sorulunca iddiayı yalanladı. Bunun üzerine mahkeme başkanı Kalkan'a dönünce ondan aldığı yanıt 'Beni yanlış anlamışsınız ben öyle bir şey demedim' dedi. Levent Kalkan'ın PKK'ya ilişkin iddiası da getirilen tanıkla boşa çıktı.