Rafsancani'nin kızından 'Suikast' iması

Rafsancani'nin kızından 'Suikast' iması

İran eski cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani'nin kızı Fatma Haşimi babasının ölümüyle ilgili bazı belirsizliklerin olduğunu söyledi.

İran eski cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani'nin kızı Fatma Haşimi babasının ölümüyle ilgili bazı belirsizliklerin olduğunu söyledi.

İranlı İşçiler Haber Ajansı İLNA'ya göre, Alleme Tabatabai Üniversitesi'nde düzenlenen "Rafsancani'yi Anma" programında konuşan Haşimi, "Babam 82 yaşında olmasına rağmen benden sağlıklıydı. Ne olduğu (ölümüyle ilgili) konusunda bizim için de bazı belirsizlikler var." dedi.

Babasının sürekli hakaretlere maruz kaldığını dile getiren Haşimi, "Halkın Mücahidleri, reformistler ve muhafazakarlar döneminde sürekli kendisine hakaret ediliyordu. Her zaman 'Niçin bir şey söylemiyorsun?' diye sorduğumda, 'Zaman her şeyi ortaya çıkaracak' derdi." ifadelerini kullandı.

"O, KİŞİLER HAKKINDA KONUŞMAZDI, SİYASİ MESELELERİ KONUŞURDU"

Rafsancani'nin ölümüyle birlikte bir çok sırrı da beraberinde götürdüğünü belirten Haşimi, "Keşke içinde sakladığı sırlara daha çok vakıf olabilseydim. O, kişiler hakkında konuşmazdı. Siyasi meseleleri konuşurdu." bilgisini aktardı.

Babasıyla ilgili bazı anılarını anlatan Haşimi, "Toplumumuz gerçeği duymaya hazır değil." şeklinde konuştu. 

İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanlığını yürüten ve 1989-1997 yılları arasında iki dönem cumhurbaşkanlığı yapan Rafsancani, 8 Ocak günü hayatını kaybetmişti. Kardeşi Muhammed Haşimi Rafsancani, bir gün sonra İran Devlet Televizyonu'na yaptığı açıklamada abisinin ölümün "kalp durması" nedeniyle gerçekleştiğini söylemişti. Yine aynı gün Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Muhammed Agacani, düzenlediği basın toplantısında Rafsancani'nin sağlıklı bir bünyeye sahip olduğunu fakat bununla beraber kalp rahatsızlığı riskinin de bulunduğunu ifade etmiş, ilk belirlemelere göre ölüm nedenini "kalp krizi" olarak açıklamıştı.