Radar Cezaları İptal Edilebilir

Radar Cezaları İptal Edilebilir

Maliye Bakanı Ağbal, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ndeki düzenlemelerle ilgili olarak milyonları ilgilendiren gelişmeyi duyurdu.

Çorum Valiliğine ziyaret gerçekleştiren Bakan Maliye Bakanı Naci Ağbal, bir gazetecinin TEDES ile ilgili düzenlemelere ilişkin çalışmaları sorması üzerine, bu konuda İçişleri Bakanlığı ile ortak hareket ettiklerini söyledi. TEDES'in, yaklaşık 3 yıl önce İçişleri Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının birlikte çalışmasıyla hayata geçirilen bir sistem olduğunu dile getiren Ağbal, buradaki amacın, özellikle belediyelerin yapacakları bir yatırımla kent içinde trafik kurallarına uyum derecesini artırmak olduğunu belirtti.

Geçen süreçte birçok belediyenin yatırım yapıp, TEDES'i kurduklarını ifade eden Ağbal, şunları kaydetti:
"Bazı belediyelerimiz bu sistemleri diğer firmalara kurdurmak için işbirliği yaptılar. Ben açıkçası bu sistemin yaygınlaşmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Eski Çalışma Bakanı'mızın şu anki İçişleri Bakanı'mızın da bu konuda görüşleri oldu. Görüşlerimiz arasında herhangi bir farklı bakış açısı yok. Bunu da özellikle ifade edeyim. TEDES devam edecek. Sayın Bakan'ımız da zaten bu açıklamayı yaptı. Her ikimizin de veya hükümet olarak hepimizin de söylediği şu; burada TEDES'in etkin bir şekilde uygulanması noktasında özellikle sürücülerin bu noktalara gelmeden önce uyarı levhalarıyla uyarılmaları gerekiyor. Yani bir tuzak gibi işleyen TEDES doğru bir sistem değil, adaletli bir sistem değil. Bu sistem üzerinden kesilmiş cezalar da doğru cezalar değil.