PYD'den Türkiye'ye 'Bombardıman'Teşekkürü

PYD'den Türkiye'ye 'Bombardıman'Teşekkürü

Kobani'nin Dış İlişkiler Yardımcısı İdris Nassan, Türkiye'nin IŞİD hedeflerini vurmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

TSK’nın önce IŞİD mevzilerini karadan, ardından da havadan vurmasının ardından Kobani Dış İlişkiler Koordinatör Yardımcısı İdris Nassan, Türkiye’nin IŞİD hedeflerini vurmasını memnuniyetle söyledi. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Nassan şu mesajları verdi:

"Türkiye’nin operasyonla ilgili bize bilgi vermesine gerek yoktu çünkü hava operasyonuyla vurulan bölgeler YPG’nin kontrol alanı dışında. Bunu ABD ile koordine ettiklerini anlıyoruz. Bu yeterli. TSK’nın bu operasyonu gösterdi ki Türkiye elindeki bilgileri koalisyon ile paylaşmaya başladı. Bu zamana kadar gözlerini kapatıyorlardı ama şimdi Türkiye’nin attığı bu adım bir başlangıçtır. Umarız biz de IŞİD terörünü bitirmek için koordinasyonumuzu artırabiliriz.

ABD ile YPG arasında bir işbirliği var. YPG, uluslararası koalisyonun bir parçası. Şimdi bu gruba Türkiye de katılıyor. Bu mücadelede koalisyon ile birlikte olan YPG yönetimi ile Türkiye’nin bundan sonraki IŞİD karşıtı operasyonlarını koordine etmesi gerekecektir. Bu sevindirici bir adım.

Türkiye ile görüşüyoruz: Evet Türkiye ile temas var. Liderlerimiz görüşüyor. Bu görüşmenin illa Ankara ’da olması gerekmez. Avrupa ’da ya da Kanada’da, ABD’de de görüşüyor olabilirler değil mi? Görüşenlerin de illa Salih Müslim veya Enver Müslim gibi kamuoyunun bildiği isimler olmasına gerek yok."