PYD, Moskova, Berlin ve Paris’te Temsilcilik Açacak

PYD, Moskova, Berlin ve Paris’te Temsilcilik Açacak

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, Rusya’yla birlikte Almanya ve Fransa’da da Demokratik Özerklik Yönetimi temsilciliği açacaklarını söyledi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, Rusya’yla birlikte Almanya ve Fransa’da da Demokratik Özerklik Yönetimi temsilciliği açacaklarını söyledi.

PYD’nin geçen hafta Rusya’da bir temsilcilik açmayı planladığı açıklanmış, Ankara’nın ise bu nedenle ‘terör örgütü‘ olarak tanımladığı partiye ve Rusya’ya sert bir tepki vereceği öne sürülmüştü.

Ancak PYD’nin sadece Rusya’da değil Avrupa ülkelerinin başkentlerinde de temsilcilik açmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Cizire Kantonu Yasama Meclisi toplantısında konuşan Salih Müslim, Kürt halkının tüm güçler ve dünya devletleriyle diplomatik görüşmeler yürüttüklerini söyledi. PYD lideri bu gelişmelerin Kürt halkının siyasi, askeri ve diplomatik mücadelesi ve emeği sonucu gerçekleştiğini vurguladı.

 

Demokratik Özerklik Yönetimi temsilciliklerinin birçok ülkenin başkentinde açılacağını kaydeden Salih Müslim, Moskova, Berlin ve Paris’teki görüşmelerin ardından kısa bir süre sonra temsilciliğin açılacağını da sözlerine ekledi.