PYD: IŞİD'i Türkiye Destekliyor

PYD: IŞİD'i Türkiye Destekliyor

"IŞİD'E VERİLEN DESTEĞİN ÖNEMLİ KISMI TÜRKİYE'DEN"

PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak nitelenen PYD'nin lideri Salih Müslim, "Barış süreci Ankara'nın tutumunu hala etkilemedi" savını dile getirirken Suriye'de rejime karşı savaşan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile ilgili olarak da "Aldıkları desteğin önemli bir kısmı Türkiye'den" iddiasında bulundu.

"ANKARA'NIN TUTUMU HALA DEĞİŞMEDİ"

Londra'da BBC'ye konuşan PYD lideri Salih Müslim, "Türkiye'de PKK ile Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti arasındaki müzakerelerin Ankara'nın Rojava'ya karşı tutumunu hala değiştirmediğini" savunduğu mülakat sırasında "Barış süreci Ankara'nın tutumunu hala etkilemedi." ifadelerini kullandı.

"IŞİD'E VERİLEN DESTEĞİN ÖNEMLİ KISMI TÜRKİYE'DEN"

"Afrin-Kobani ve Kobani- el Cezire kantonları arasındaki bölgelerde Türkiye ile Jarablus (Karkamış) ve Tel Abyad (Akçakale) sınır kapılarında kontrol Irak Şam İslam Devleti IŞİD'de" diyen Salih, şu savları da dile getirdi:

"Hükümet, IŞİD'in Türkiye topraklarından aldığı destekten haberdar olmadığını söylüyor. Ama cihatçı internet sitelerine yüklenen son bir videoda, Karkamış'tan bir hafta içinde 200 kişinin IŞİD'e katıldığı duyuruluyor. Birden fazla IŞİD var. Türkiye'nin, rejimin, Suudi Arabistan'ın, herkesin bir IŞİD'i var. Aldıkları desteğin önemli bir kısmı Türkiye'den."