PYD ile IŞİD Çatışmasında 15 Kişi Öldü

PYD ile IŞİD Çatışmasında 15 Kişi Öldü

Suriye’nin Haseke vilayetine bağlı Rasulayn ilçesinin köylerinde, IŞİD örgütü ile PYD güçleri arasındaki çatışmalarda 7`si çocuk 15 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Suriye’nin Haseke vilayetine bağlı Rasulayn ilçesinin köylerinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü ile Demokratik Birlik Partisi (PYD) güçleri arasında çatışmalar yaşandığı bildirildi. 

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, PYD kontrolündeki Rasulayn ilçesinin yaklaşık 15 kilometre güneybatısında bulunan Umcun ve Tel Eliye gibi bazı köylerde PYD ile IŞİD militanları arasında ağır silahların da kullanıldığı çatışmalar yaşanıyor. 

15 köylü hayatını kaybetti 

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim telefonda AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölü sayısı hakkında bilgi verirken, "YPG`nın 6 kaybı var. Öyle iddia edildiği gibi 45-50 kişi öldürülmedi. Çatışmalar Rakka ile Hassa arasında Serekaniye`nin batı tarafında sürüyor. Ancak 7’si çocuk, 4’ü kadın 15 kişinin öldürüldüğü yer Tililiye köyüdür. Basılan köy, Serekaniye`nin 15 kilometre güneydoğusundadır. Kürt köyü olarak biliniyor ancak savaştan kaçan sığınmacı Araplar bu köyde yaşıyor" dedi. 

Müslim, IŞİD`in öldürdüğü sivilleri YPG mensubu olarak göstermeye çalıştığını, bu nedenle "YPG çok kayıp verdi" şeklinde yanlış haberlerin yayıldığını belirtti. Müslim, ölü sayısının netleşmediğini, artabileceğini söyledi. 

Suriye`deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Müslim, "Rojava’daki demokratik yönetimin açıklamasına göre hakim olunan bölgelerde sandık bile kurulmayacak" diye konuştu. 
 

dogruhaber