Putin'in dudak uçuklatan serveti!

Putin'in dudak uçuklatan serveti!

CIA'ya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin serveti ile dünyanın en varlıklı lideri durumunda..

Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA'ya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "40 milyar" dolarlık bir servetin sahibi. "New York Times" Gazetesi, Putin'in servetine ilişkin bu tahminin, CIA'nın yedi yıl önce hazırladığı ve hâlâ gizliliğini koruyan bir raporunda yer aldığını yazdı.
Gazete, Kırım'ın ilhakı ve Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle, ABD'nin Rusya'ya karşı başlattığı ve yenilerini de planladığı yaptırımların amacının özellikle Putin'e ve yakın çevresine "mali" zarar vermek olduğunu belirtti. Gazete, Putin'in serveti konusunda ABD'nin elinde somut verilerin bulunmadığını, Kremlin'in ise Rusya liderinin yıllık kazancının "102 bin dolar" olduğunu söylediğini kaydetti. Buna göre, Washington, Putin'in, enerji şirketleri Surgutneftegaz, Gunvor ve Gazprom ile ilişkilerinden kuşku duyuyor. Bu şirketlerden nakit akışına ilişkin söylentilere işaret ediliyor.
"EN VARLIKLI LİDER"
New York Times, 40 milyar dolarlık bir servetin Putin'i dünyanın "en varlıklı siyasi lideri" haline getireceğini ifade ederken, 2003 öncesinde Irak'ın idam edilen devrik diktatörü Saddam Hüseyin ile Moskova arasındaki ticari ilişkilere dikkat çekti.