Putin'den Ukrayna Açıklaması

Putin'den Ukrayna Açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gazetecilere yaptığı açıklamada Ukrayna'daki son durumu değerlendirdi.

Rusya'nın, Ukrayna'ya bağlı özerk bölge olan Kırım'a askeri müdahaleye çok yaklaşması sonrası dünyanın gözü Putin'e çevrilmişti.

EYLEMCİLERİ ÇILDIRTACAK SÖZLER

Putin, gazetecilere açıklama yaparak, bir süredir sokaklarda olan eylemcilerin hiç hoşuna gitmeyecek sözler söyledi. Putin, devrik Cumhurbaşkanı'na sahip çıkarak "Meşru cumhurbaşkanı Yanukoviç'tir" dedi. 

ABD'NİN IRAK'I İŞGAL ETTİĞİ DÖNEMKİ TAVRI GİBİ
Putin, Irak'ın işgali öncesi ABD yönetiminin yaptığı açıklamaların hemen hemen aynı şekilde, Ukrayna halkına hak ettiği demokratik ortamı sunmaları gerektiğini belirtti. 

UKRAYNA'YA DEMOKRASİ VAADİ
Putin özetle şunları söyledi:

"Yolsuzluk hayal edemeyeceğimiz durumlara geldi. Ukrayna’daki durum artık zirveye ulaşmış durumda. Ukrayna halkı elbette birtakım değişiklikler istiyordu. Ama kanun dışı değişiklikleri teşvik etmek çok sakıncalıdır. Bir Vali'nin yerlerde sürüklenmesi neresi demokratik bir haktır? Yöntemleri onaylamıyorsam da meydandaki insanları anlıyorum. Yeni yönetimin meşruluğu yok. Ukrayna'da halk yönetime katılamıyor. Ukrayna halkının, kendi kaderlerini kendilerinin yazmasını istiyoruz. Meşru Cumhurbaşkanı Yanukoviç'tir."