Putin'den Türkiye'ye Ağır İthamlar

Putin'den Türkiye'ye Ağır İthamlar

Paris'te toplanan İklim Zirvesi'nde konuşan Putin'in hedefinde bir kez daha Türkiye vardı. Rus lider ağır ifadelerle yüklendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus jetinin Türkiye tarafından düşürülmesiyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Rus lider, Türkiye'nin "Savunmasız Rus jetine" saldırmasının gereği olmadığını savundu.

Olayı "büyük bir hata" olarak niteleyen Putin, Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı yönündeki iddiasını da yeniledi ve konuyla ilgili yeni bilgiler elde ettiklerini de söyledi. Putin Türkiye'yi suçlarken, jetin düşürülmesini Türkiye'nin "IŞİD'den gelen petrolü koruma arzusunun sonucu" olarak niteledi.

Rusya Devlet Başkanı IŞİD'e karşı geniş bir koalisyon kurulması çağrısını da yineledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada iki liderin Salı günü bir araya gelerek gündemi değerlendireceği ifade edildi.

ESAD ÇEK TELEVİZYONUNA KONUŞTU

Suriye lideri Beşar Esad, bir Çek televizyonuna özel röportaj verdi. Esad, ülkesinden Avrupa'ya devam eden göçler ve mülteciler hakkında konuştu. Suriye lideri, göç edenlerin arasında teröristlerin de bulunduğunu iddia ederken, "Mültecilerin çoğu iyi Suriyeliler ancak aralarına karışmış haldeler ve kesinlikler onlarla birlikte göç ediyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Ajanslar