Putin'den Tehdit: Vururuz

Putin'den Tehdit: Vururuz

Ukrayna Ordusu'nun Rusya yanlısı ayrılıkçılara operasyon düzenlemesi ihtimaline karşı Putin "Vururuz" dedi. Ordu panikle geri çekiliyor.

Ukrayna'da Rusya yanlılarının kontrolünde olan bölgeyi Ukrayna Ordusu'nun geri alma girişimi, Rusya Devlet Başkanı Putin'in "Vururuz" tehditi üzerine durdu. Ordu hızla geri çekiliyor.

UKRAYNA ORDUSU GERİ ÇEKİLİYOR

Ukrayna’nın doğusunda yüzde 80’i Rus ayrılıkçıların kontrolünde olan Debaltseve kasabasında tam bir kaos hâkim. 8 bine yakın Ukrayna askeri, bölgeyi geri almak üzere buraya konuşlanırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir süre önce sarf ettiği, “Ukrayna silahlı birlikleri Debaltseve’yi teslim etmeli. Ağır silahlarını da bırakmalı. Çekilmezlerse sonu ağır olur. Çünkü Ruslar da buna cevap verir. Ukrayna askerleri hayatlarını kurtarmak istiyorlarsa çekilsinler” sözleri üzerine, Ukrayna askerlerinin panik içinde geri çekilmeye başladığı açıklandı. Ancak Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, çekilmenin sistemli ve planlı bir şekilde yapıldığını, askerlerinin kaçmaya çalışmadığını iddia etti.

Bu zamana kadar askerlerin beşte dördü bölgeyi terk etti. Ancak bölgede çatışmaları izleyen Alman savaş muhabirlerine göre, askerler çekilirken, Rus ayrılıkçılar ateş açtı. Bir Ukrayna askeri ise şunu söyledi: “Çekilmemiz tam bir cehenneme döndü. Üzerimize rastgele ateş açtılar ve bazı arkadaşlarımız hayatlarını kaybetti.”

POROŞENKO DÜŞÜRÜLEBiLiR

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ise Debaltsere kasabasının Rus ayrılıkçıların eline geçmesi nedeniyle zor durumda. Poroşenko’ya karşı olanlar ve koltuğundan gitmesi gerektiğini düşünenler giderek artıyor. Poroşenko’nun Rusya’ya karşı güçlü bir tavır sergilemediğini düşünenler, ülkenin doğusunun kan gölüne dönmesinden onu sorumlu tutuyor