Putin'den Sert Mesaj: Gereken Cevabı Veririz

Putin'den Sert Mesaj: Gereken Cevabı Veririz

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinin ulusal güvenliğine karşı oluşacak her türlü iç ve dış tehdide gereken cevabı vereceklerini söyledi.

Rus istihbaratı Federal Güvenlik Servisi (FSB) yıllık olağan toplantısında konuşan Putin, Rusya'nın dış politikasına ilişkin mesajlar verdi.
Putin, Rusya'yı durdurmak için politik izolasyondan ekonomik yaptırıma kadar birçok yola başvurulduğunu belirterek "Rusya, korkutulamaz ve baskı altına alınamaz. Bunu kimse yapamadı ve yapamayacak. Ulusal güvenliğimize karşı oluşacak her türlü iç ve dış tehdide gereken cevabı veririz" dedi.
Gçen yılın dünya siyaseti açısından zor geçtiğini belirten Putin, "Ancak şartlar her zaman böyle olmaz. Şartlar biz taviz verdiğimiz ve eğilip-büküldüğümüzde değil, güçlü kaldığımızda lehimize dönecektir" ifadesini kullandı.
Putin, 2014'te Rusya'da 290 yabancı ajanının etkisiz hale getirildiğini kaydederek terör suçlarının 2013'e göre yüzde 2,6 azaldığını bildirdi. Putin, FSB'nin geçen yıl 74 milyon siber saldırıyı engellediğini söyledi.
Vladimir Putin, ABD'nin füze savunma sistemi anlaşmasından tek taraflı çekilmesinin, uluslararası modern güvenlik sistemini zedelediğini savundu.
Kaynak : AA