Putin'den Kırım Açıklaması

Putin'den Kırım Açıklaması

Rusya Lideri Putin, dünya kamuoyunun karşısında Kırım'ın bağımsızlığını tanıyan kararnameyi imzaladığını duyurdu.

1954'te Kırım'ın Ukrayna'ya verilmesinin doğru olmadığının altını çizen Rus lider, "Rusça, Ukraynaca ve Tatarca. Kırım, Rusya'nın bir parçası olmaya devam edecek." dedi.

"KIRIM RUSYA'YA ÇOK BENZERDİR"

"Kırım, Rusya'nın askeri gücünü sembolize eden pek çok örneklerle doludur. Bu açıdan bakınca Rusya'ya çok benzerdir. Rusya'dan ayrılabilecek bir bölge değildir. Rusya'nın yaşam tarzını, dilini muhafaza eder. Ve bugün hem Kırımlılar, Kırım Tatarları, Ukraynalılar, hep Kırım içinde bir arada olmuşlardır. Ve referandumda da Kırımlar tercihini ortaya koymuştur.

"3 DİL OLACAK: RUSÇA, UKRAYNACA VE TATARCA"

Sovyet döneminde çok adaletsizlik yaşanmış ve bu süreç de Ruslar da çok acı çekmiştir. Kırım halkına destek çıkmak zorundayız. Bundan sonraki süreçte de 3 dil olacak. Rusça, Ukraynaca ve Tatarca. Kırım, Rusya'nın bir parçası olmaya devam edecek. Bu nesillerden nesile aktarılacak bir durumdur. Bu nesillerden nesillere aktarılan bir durum ve öyle de olacak.

"KIRIM ÇOK SIKINTI ÇEKTİ, ŞİMDİ KARARINI KENDİ VERDİ"

1930’larda Rus etnik kökeninden olanlar da sıkıntı çektiler. Ama yasa şunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Şimdi tarihte yaşanan gelişmelerde Kırım Ukrayna’nın oldu. Ama şimdi Kırım kararını kendi verdi. Halklara tercihlerini sormak mümkün olmamıştı. Ancak şimdi mümkün oldu."