"Putin'de  Trump'ın Kasedi Var"

"Putin'de Trump'ın Kasedi Var"

Trump'ın başkanlık koltuğunu devralmasına sadece 9 gün kaldı. Ancak dün ABD basınında yer alan haberde Trump'ın kasedi olduğu

ABD ve dünya basınının bugün 20 Ocak'ta görevi Donald Trump'a devredecek olan Başkan Barack Obama'nın veda konuşmasını manşetlerine taşıması bekleniyordu ama öyle olmadı. ABD basını Rus istihbaratının ABD Başkanı seçilen Donald Trump'a "şantaj" yapabileceği iddialarıyla çalkalanıyor. Rusya'nın "uygunsuz belgeler"le kendisini etkilemeye çalıştığı iddialarına Twitter hesabından cevap veren Trump, "Düzmece haber, tamamen siyasi cadı avcılığı!" mesajıyla tepki gösterdi.
 
ABD başkanı seçilen Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturmasına sadece 9 gün kaldı. ABD'nin başkenti Washington'da devir teslim töreni hazırlıkları devam ederken, Donald Trump da başkan seçildikten sonra ilk basın toplantısını düzenleyecek. 

En son yaz aylarında basın toplantısı düzenleyen Trump'ın bugünkü konuşmasını "Rusya Trump'a şantaj yapabilir" haberlerinin gölgesinde yapması bekleniyor.

Rusya'nın ABD başkanı seçilen Donald Trump'a elinde bulunan "uygunsuz belgeler"le "şantaj" yapabileceği yönündeki haber ilk önce Amerikan CNN televizyonu tarafından dün akşam dünyaya duyuruldu. ABD istihbaratının söz konusu iddiayla ilgili ABD Başkanı Barack Obama ile Donald Trump'ı bilgilendirdiği haberi daha sonra New York Post, Washington Post ve Wall Street Journal gibi saygın gazetelerde yer aldı.