Putin: 'Yunanistan Türk Akımına ilgi Gösteriyor'

Putin: 'Yunanistan Türk Akımına ilgi Gösteriyor'

Rusya Devlet Başkanı Putin, Yunanistan'ın Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne ilgi gösterdiğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki Kremlin Sarayı'nda, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'la görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, ikili ilişkiler, ticaret, turizm, bölgesel gelişmeler, Kıbrıs sorunu ve "Türk Akımı" başta olmak üzere enerji alanındaki işbirliğini değerlendirdiklerini belirtti.

Yunanistan'ın, Türk akımına ilgisi

Putin, Yunanistan'ın Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne ilgi gösterdiğine dikkati çekerek, bu durumun Atina'yı Avrupa'nın doğalgaz üssü durumuna getireceğini söyledi.

"Türk akımıyla ilgili detaylı değerlendirmelerde bulunduk" diyen Putin, Yunanistan'ın projede yer almasıyla ilgili somut adımlardan bahsetmek için uzmanların yapacağı değerlendirmeleri beklemek gerektiğine işaret etti.

"Gazı almak istiyoruz"

Yunanistan Başbakanı Çipras, Yunanistan'ın enerji güvenliğini garanti altına almak için "Türk Akımı"  projesiyle ülkesinin sınırlarına gelecek gazı almak istediklerine vurgu yaptı.

Yunan Başbakan Çipras, Türkiye ile Yunanistan arasında uzun zamandır masada olan Kıbrıs sorununun uluslararası çerçevede çözülmesi konusunda Putin'le hemfikir olduğunu bildirdi.

Yunanistan Başbakanı Çipras ise Moskova ziyaretinin başka taraflara çekilmemesi gerektiğini belirterek, "Ekonomik sorunlarımızı BM çerçevesinde çözeceğiz" dedi.

"Mali yardım talebinde bulunmadı"

Rusya Devlet Başkanı Putin, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın mali yardım talebinde bulunmadığını belirterek, "Ancak çok yönlü ekonomik projeler üzerinde durduk. Yunanistan, kendi ülkesinde özelleştirme faaliyetleriyle ekonomisini dış yatırımcılara açarsa, Rus şirketleri ve işadamları bu ihalelere katılır" ifadesini kullandı.

Çipras da Moskova ziyaretinin başka taraflara çekilmemesi gerektiğine değinerek, "Ekonomik sorunlarımızı BM çerçevesinde çözeceğiz" dedi.

 

AA