Putin Müdahale İçin Yetki İstedi

Putin Müdahale İçin Yetki İstedi

Putin, Ukrayna'ya askeri müdahale için parlamentodan yetki isterken, Kırım'da meydana gelen karışıklıkların ardından Ukrayna'nın doğu bölgelerinde de karışıklıklar başladı. Rusların yoğun olduğu bölgelerde hükümet binaları ablukaya alındı, Donetsk'te Ukra

Putin, Ukrayna'ya askeri müdahale için parlamentodan yetki istedi. Ukrayna'da Rusların ağırlıkta olduğu bölgelerde de yavaş yavaş karışıklıklar çıkmaya başladı. Ukrayna'nın Donetsk kentinde valilik binası Rus yanlıları tarafından ablukaya alındı. Valilik binasından Ukrayna bayrağı indirildi, yerine Rusya bayrağı çekildi.

PUTİN ORDUYU KULLANMAK İÇİN YETKİ İSTEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da askeri güç kullanımı için Rusya Parlamentosu üst kanadından izin istedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federasyon Konseyine Ukrayna'da Rusya Silahlı Kuvvetlerinin kullanılması için müracaat etti. Rusya Parlamentosunun Putin'in talebini onayladığı bildiriliyor.

AKSENOV'UN BAŞBAKANLIĞI MEŞRU DEĞİL

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vekili Oleksandr Turçinov, imzaladığı kararnameyle Sergey Aksyonov’un başbakan seçilmesinin yasadışı olduğuna ve aldığı kararların geçersiz olduğuna hükmetti.

Turçinov, Kırım Parlamentosu’ndan Sergey Aksyonov’un atanmasını iptal etmesini ve Ukrayna Anayasası ve kanunlarına uygun şekilde hareket etmesini istedi.