Putin, Irak Başbakanı ile Görüşecek

Putin, Irak Başbakanı ile Görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hafta içinde Irak Başbakanı Haydar el-Abadi ile görüşecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hafta içinde Irak Başbakanı Haydar el-Abadi ile görüşecek. Ortadoğu ülkeleri ile askeri, siyasi ve ticari ilişkileri geliştiren Rusya’dan bir heyet de Irak Kürt Bölgesi’nde temaslarda bulunuyor.

Kremlin Basın Danışmanı Dmitri PeskovIrak Başbakanı’nın hafta içinde Rusya’ya geleceğini, ikili ilişkilerin ele alınacağını söyledi.

Putin’in Ortadoğu Temsilcisi Mihail Bogdanov, Gazprom Koordinatörü Aleksandr Dyukov,Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Yuri Sentorin Erbil’den Kuzey Irak Kürt Bölgesel YönetimiBaşkanı Mesut Barzani ile önceki gün bir araya geldi. Putin’in selamını Barzani’ye ileten Bogdanov, terör örgütü IŞİD’e karşı mücadelede Kürt halkı ve Peşmerge’nin önemli rol üstlendiğine dikkat çekti. 

Rusya ve Kürt bölgesi arasında siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini ifade eden Bogdanov, kültürel ve eğitim alanında bölgeye destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Barzani de yaptığı değerlendirmede, Rus ve Kürt halkları arasında var olan kadim dostluğun devam edeceğini teyit etti. Interfax’ın haberine göre, Görüşmede IŞİD’le mücadelede gelinen nokta, ikili ticari ilişkiler ve enerji alanında yapılan yatırımlar ele alındı.