Putin iktidarı Bırakmamı Söylemedi

Putin iktidarı Bırakmamı Söylemedi

Suriye Devlet Başkanı Esed, ABD'li bir kanala verdiği röportajda Rusya Devlet Başkanı Putin'le olan ilişkisini "Çok içten, çok dürüst, karşılıklı saygıya dayanıyor" sözleriyle tanımladı. Rusya'nın Suriye ordusuna desteğinin Suriye'deki terörle mücadeleye

Şam'da ABD'li özel bir kanala röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ilginç açıklamalarda bulundu.
Halkını katletmesine rağmen "Umarım tarih beni Suriye'nin terörizmden koruyucusu olarak görür" diyen Esed, "Ülkenizi teröristlerden korumak için onları öldürüp mağlup ederseniz cani değil, vatansever olursunuz" ifadelerini kullandı.
"Putin iktidardan ayrılmamla ilgili tek kelime etmedi"
Rusya'nın Suriye ordusuna desteğinin Suriye'deki terörle mücadeleye etki ettiğini söyleyen Esed, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ilişkimiz çok içten, çok dürüst, karşılıklı saygıya dayanıyor. Putin iktidardan ayrılmamla ilgili tek bir kelime bile söylemedi" dedi.
Esed, Putin'in ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'le görüşmesinin kendisini endişelendirmediğini çünkü Rus siyasetinin anlaşmalara değil, değerlere dayandığını belirtti.
Esed, Suriye'nin yeni ABD başkanı olacak kişinin daha akıllı olmasını umduklarını ancak bu umudun gerçekleşmesinin olası görmediklerini söyledi. ABD'nin Suriye'deki hava saldırılarının gayrimeşru ve amaca zarar verdiğini söyleyen Esed, "ABD Dışişleri Bakanlığının Suriye'ye ilişkin bildirisi uluslararası kanunlar ve BM anlaşmasına saygı gösteriyor" dedi.