Prof. Dr. Ali Özek vefat etti

Prof. Dr. Ali Özek vefat etti

Eski emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Özek, 89 yaşında tedavi gördüğü hastanede Hakk'ın rahmetine kavuştu. Özek, İslami İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) Başkanlığını yürütüyordu.

Eski emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Özek, 89 yaşında tedavi gördüğü hastanede Hakk'ın rahmetine kavuştu. Özek, İslami İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) Başkanlığını yürütüyordu.

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede kalp krizinden vefat eden İslami İlimler Araştırma Vakfı Başkanı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Özek, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Prof. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden hocam, vakıf insanı Prof. Dr. Ali Özek'in dar-ı bekaya irtihalini derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhum hocamızın mekanı cennet, makamı ali olsun. Yakınlarına ve ilahiyat camiasına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ali Özek kimdir?

ALİ ÖZEK'İN CENAZE NAMAZI PROGRAMI

Yazar Prof. Dr. Ali Özek, 19 Nisan'da Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Muğla'da son yolculuğuna uğurlanacak.

Prof. Dr. Özek'in cenazesi, 19 Nisan Pazartesi günü öğle vaktinde Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Muğla'ya götürülecek.

Özek'in cenazesi, Fethiye Doğanlar Köyü'nde toprağa verilecek.

ALİ ÖZEK İÇİN TAZİYE MESAJLARI

Ali Özek'in vefatının ardından birçok isim taziye mesajları yayımladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından, "Vakıf ve ilim insanı, mütefekkir, Prof. Dr. Ali Özek Hocamızın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kıymetli Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve ilahiyat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı alî olsun." ifadelerini paylaştı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Öncü alimlerimizden Prof. Dr. Ali Özek Hocamızın vefatını üzüntü ile öğrendim. Kendisine Cenabıhak'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabından, "Alimin ölümü, alemin ölümü gibidir." sözünü anımsatarak, "Prof. Dr. Ali Özek hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun." paylaşımında bulundu.

Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Hayatını ilme adayan bir âlim, bir mektep, bir okul ve asırlık bir çınar; Ali Özek Hoca, Rahmet-i Rahmân’a kavuştu. Rabbim rahmet eylesin. Makamı cennet olsun." dedi.

AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan: İslam Araştırmaları Vakfı kurucularından, ilim ve vakıf adamı Prof. Dr. Ali Özek hocanın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, öğrencilerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Saadet Partisi GİK Üyesi Abdullah Sevim: Rahle-i tedrisinden geçtiğim değerli insan Prof. Dr. Ali Özek Hocamın vefatını teessürle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş: Marmara Üniversitesi hocalarımızdan,birçok değerli şahsiyetlerin yetişmesinde emeği olan Sayın Prof.Dr.Ali Özek hocamızın vefatını üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah’dan rahmet,kederli ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.