Pompeo'dan Küstah Türkiye ve Erdoğan Açıklaması

Pompeo'dan Küstah Türkiye ve Erdoğan Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeden önce açıklamalarda bulundu. Pompeo açıklamasında, Suriye'deki durumdan sorumlu olan kişinin Erdoğan olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeydoğusundaki Barış Pınarı Harekatı'nı durdurmaya ikna etmek için Ankara yoluna gönderdiği Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox Business Network'e son durumla ilgili açıklamalar yaptı.

 

Pompeo şu değerlendirmelerde bulundu:

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme beklentisi içindeyiz. Başkan Trump bunu ABD hükümetinin en üst düzeyinde yapıp kendisiyle yüz yüzde görüşmemizin önemli olduğu hissiyatında; Erdoğan'ın durması lazım, Suriye'ye bu istilayı durdurması lazım.

 

- Bu, pek çok devlet ve aynı zamanda devlet olmayan aktörün rol oynadığı karmaşık bir mesele, Suriye'deki duruma bir çözüm bulma arayışındayız.

- Onların saldırı pozisyonundan çıkmasına ihtiyacımız var. Bunların hepsini yeniden toparlamaya başlama noktası için ateşkese ihtiyacımız var.

- ABD'nin amacı ABD-Türkiye ilişkilerini koparmak değil, Türkiye'yi bu tür davranışlara girme kapasitesinden mahrum bırakmak.

- ABD Suriye'de boşluk oluşmamasını garantiye almak için uğraşıyor.

- Bölgedeki istikrarsızlıktan Erdoğan sorumludur.