Polisten Anti-Kapitalistlere Sert Müdahale-VİDEO

Polisten Anti-Kapitalistlere Sert Müdahale-VİDEO

1 Mayıs'ı kutlamak için Taksim meydanına yürümek isteyen, aralarında ÖYB-Eğitim İlke-Sen ve Emek-Adalet Paltformu(EAP) ve Antikapitalist Müslümanlara Taksim'e yürüyüş yasağı nedeniyle polis tarafından müdahale edildi.

Sabah saatlerinde göstericilerin Unkapanı'na inmelerine izin vermeyen Polisin sert müdahalesiyle karşılaşan protestoculardan 9 kişi gözaltına alındı.

İşte polisin göstericilere müdahale görüntüleri;

Antikapitalist Müslümanlar grubu üyesi yaklaşık 30 kişi sabah saat 10.00’da Fatih Camii’nde buluşarak, 1 Mayıslarda ve iş kazalarında ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

 

Grup adına basın açıklaması yapan Antikapitalist  Müslümanlar grubu üyesi Sedat Doğan, “Üç aylarda Recep ayı ekin ekmektir, emek vermektir. Biz Antikapitalist Müslümanlar olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü aynı anlam içerisinde kutlamaya çalışıyoruz. Biz Antikapitalist Müslümanlar olarak birçok halkı anlamakta güçlük çektik. Birçok anmalarda da, gezide de, Sivas ta da, hep birlikte omuz omuza mücadele etmeye çalıştık. Hep birlikte omuz omuza mücadele etmeye çalıştık. Halkların, ezilenlerin bir arada olduğunu hissedebilmek için bugün de yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Bu 1 Mayıs’ta iş kazalarında ölen işçiler için gıyabi cenaze namazımızı kıldıktan sonra Taksim Meydanı’nda saf tutmaya, birbirimizi çağırmaya davet ediyoruz” dedi.

Grup daha sonra Fevzipaşa Caddesi’ne çıkarak Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada küçük bir grupta yürüyen gruba katıldı. Sayıları 100’ü geçen kalabalık, “Güç Allah’ın, emek işçinin, kahrolsun küresel kapitalizm” pankartı açarak, “Allah ekmek özgürlük”, “Sınırsız barış toplumu”, “Müslüman uyuma, ezilene sahip çık” sloganları atarak Saraçhane Köprüsü üzerine geldi.

O sırada grup üyeleri Bozdoğan Kemeri’ne “Mülk Allah’ındır” yazılı pankart astı. Polis Saraçhane Köprüsü üzerinde grubun önünü kesti. Taksim’e çıkmanın yasak olduğunu söyleyerek dağılmaları uyarıları yaptı. Grupla polis müzakeresinde göstericiler Eminönü’ne giderek dua etme karşılığında anlaştı. Grup, Saraçhane Köprüsü’nün üzerine geldiğinde, Unkapanı istikametine yönelince müdahale başladı.