Polis Kazı Yapacak

Polis Kazı Yapacak

uudi Konsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınmayan Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne inanan Türk güvenlik güçlerinin İstanbul'un bazı noktalarında kazı yapacağı öğrenildi.


İstanbul'da ortadan kaybolduktan sonra sadece Türkiye ile Suudi Arabistan arasında değil, ABD, İngiltere, İsrail, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeleri doğrudan ilgilendiren bir mesela haline gelen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin soruşturmada çember daralıyor.

ABD'nin 'elimizde kayıtlar var' çıkışının ardından Türk güvenlik güçlerinin de 'Olaya dair ses ve görüntüler var. Cinayetin işleniş biçimi, bu işi yapanlar ve cesedin nerede olduğu gibi konularda bilgi sahibiyiz' açıklaması olayı yeni bir boyuta taşıdı.

Araçların rotası belirlendi, o noktalarda kazı yapılacak"
Suudi Arabistan'dan 2 özel jetle gelen ve Suudi istihbaratına çalışan 15 kişilik timin Kaşıkçı'nın konsolosluğa geldikten sonraki hareketleri de tüm detaylarıyla inceleniyor.
Konsolosluğun kullanımındaki araçlarla bölgeden ayrılan timin nerelere gittiği ve o bölgede ne kadar kaldığı da istihbarat birimlerinin elinde.
Bu bilgilerden yola çıkan Türk güvenlik güçlerinin, önümüzdeki günlerde hem bu noktalarda hem de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed El Katibi'nin İstanbul Meşeli Sokak'ta bulunan resmi konutunda kazı yapması bekleniyor.

Konsolosluk binası kadar önemli olan bir diğer yer ise Başkonsolos Katibi'nin resmi konutu.
Yaşanan tüm arbede kayıt altında
Türk güvenlik güçlerinin, ABD'li muhataplarına Kaşıkçı olayında kendilerinde olan bazı veriler hakkında bilgi verdiği de iddia edildi.

Buna göre konsolosluk binasında yaşanan arbede, Kaşıkçı'nın sorgulanması, bu sırada kendisine yönelik fiziki müdahaleler ve sonrasında yaşananlara dair bazı sesler ve görüntüler Türk güvenlik güçlerinin elinde var.