Polis IŞİD'in Avrupa'daki  Başkentini Bastı!

Polis IŞİD'in Avrupa'daki Başkentini Bastı!

Avrupa’nın en kanlı terör saldırısı Madrid de dahil olmak üzere birçok kanlı eylem, Belçika’nın Molenbeek banliyösüne uzanıyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te 132 kişinin öldürüldüğü katliamda yer alan iki saldırgan ve olayda parmağı bulunan üç diğer şüphelinin, Belçika’nın başkenti Brüksel’in daha önce de birçok terör olayında adı geçen Molenbeek banliyösü ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Hatta Paris saldırılarının “beyni” olarak açıklanan Fas kökenli Belçikalı IŞİD militanı Abdelhamid Abaaoud de Molenbeek’te doğup büyümüştü.

Gelişmelerin üzerine gözler bu sessiz banliyöye çevrilirken, Belçika polisi dün büyük bir operasyon başlattı. Ancak kimileri bu operasyonun çok geç kaldığı yönünde eleştiride bulunuyor. Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, operasyon başlamadan bir gün önce, “Şu an Molenbeek’teki durum üzerinde kontrolümüz bulunmuyor” itirafında bulunmuştu. Belçika Başbakanı Charles Michel ise, “Her zaman terör olaylarının Molenbeek ile bağlantılı olduğunu görüyorum. Buna mahal veren şey, ihmalkârlıktı. Şimdi bu ihmalkârlığın bedelini ödüyoruz” diye konuştu.

MOLENBEEK'İN YÜZDE 40'I MÜSLÜMAN

100 bin kişinin yaşadığı Molenbeek’in nüfusunun yüzde 40’ı Müslüman. Banliyö daha önce de çok sayıda terör planı ve eylemin merkezinde yer aldı.

30 DAKİKA İÇİNDE BİR KALAŞNİKOF

Banliyönün tüm Avrupa’ya silah sağladığını belirten Akademisyen, “Buraya geldiğinizde 30 dakika içinde bir Kalaşnikof bulabilirsiniz” diyor. Beinyeinch “Molenbeek’e ilk gelen Müslüman göçmenler, seküler rejimlerden kaçan müslümanlardı. Tehlikeli olan ise yeni neslin Ortadoğu’ya yönelik planlardan uzaklaşması ve Müslüman olmayanlara saldırılara yönelmesi” diye ekliyor. Kasaba halkı da duruma alışkın. Anaokul öğretmeni Maartin Bijens (32), baskınları gördüğünde Paris katliamı ile ilgili olduğunu tahmin ettiğini söylüyor.