Polis: IŞİD 1 Kasım'da Saldıracaktı

Polis: IŞİD 1 Kasım'da Saldıracaktı

Diyarbakır’da geçen 26 Ekim günü IŞİD’in hücre evlerine yapılan ve 7 örgüt üyesinin ölü olarak ele geçildiği operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı.

Kayapınar İlçesi'nde 26 Ekim günü IŞİD'in hücre evlerine yapılan operasyonda polis memurları Sadık Özcan ve Gökhan Çakıcı şehit edilirken; Örgüt üyesi Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy ölü olarak ele geçirildi. Terör uzmanları, çökertilen IŞİD hücresinin, 1 Kasım Milletvekili seçimlerinden önce PKK/KCK örgütüne mensup veya müzahir kişilere yönelik sansasyonel eylem yapmayı planladığını kaydetti.

KİLİS'TE YAKALANAN SİLAHLAR DiYARBAKIR'A GETİRİLECEKTİ

Raporda; 16 Eylül 2015 gecesi, Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne bağla Salhan Mezrası'nda devriye görevi yapan Jandarma ekibi tarafından şüphelenilen bir aracın durdurulduğu ve bir kişinin elindeki çanta ile araçtan inerek kaçtığı ifade edildi. Araçta 3'ü Suriyeli olmak üzere 4 kişinin yakalandığı belirtilen raporda, çok miktarda silah ve mühimmat ele geçirildiği kaydedildi. Araçta yakalanan bir kişinin Diyarbakır'da yaşayan Mahmut Demirtaş ile irtibatlı olduğu ifade edilen raporda, Demirtaş'ın bir süre önce çatışma bölgelerinden dönen Nihat Turan ile sık sık görüştüğü ifade edildi.

Raporda, Mahmut Demirtaş'ın kurye olduğunu belirten polis, Kilis'te ele geçen silahların, bu yolla IŞİD'in Diyarbakır emiri olarak bilinen ve bölgede örgüt adına sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Nihat Turan'a iletileceğinin değerlendirildiğini belirtti.

SEÇİM ÖNCESİ SANSASYONEL EYLEM

26 Ekim günü yapılan operasyondan 13 gün önce hazırlanan raporda, 1 Kasım Milletvekili Genel seçimi öncesinde Nihat Turan'ın bizzat PKK/KCK örgütüne mensup veya müzahir kişilere yönelik Diyarbakır'da sansasyonel eylem yapabileceği kaydedildi. Çatışma bölgelerine gidip gelen Nihat Turan'ın PKK/KCK örgütüne müzahir kişilerin IŞİD yanlısı gruplara sataştığı gerekçesiyle el bombası ve Kalaşnikof marka silah temin etmeye çalıştığını belirleyen polis, bu kişinin silah ve muhimmatı PKK sempatizanlarına karşı kullanacağını belirtti.