PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı Yaparsanız, biz de Hizbullah'a Yaparız

PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı Yaparsanız, biz de Hizbullah'a Yaparız

HÜDA-PAR'lı Şeyhmus Tanrıkulu, HDP'nin PKK'ya silah bırakma çağrısı yapması durumunda kendilerinin de Hizbullah'a çağrı yapacağını söyledi.

Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran için yürüyüş düzenlendi. HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, HDP'nin PKK'ya silah bırakma çağrısı yapması durumunda kendilerinin de Hizbullah'a çağrı yapacağını belirtti.
 
Bütün bu baskılara rağmen halkın huzurunun bozulmaması ve silahların susması için hep sağduyu çağrısında bulunduklarını kaydeden Tanrıkulu, şunları söyledi:
 
"Öldürülmemize, iş yerlerimizin yakılmasına, il ve ilçe teşkilatlarımızın kundaklanmasına, cami ve medreselere alçak saldırılar yapılmasına rağmen bütün bu saldırılara karşı hep sabrettik ve sağduyu çağrısında bulunduk. Bu olayın olduğu ilk gün genel başkanımız da herkesi sağduyuya çağırdı. Ama bu zalimlere her zaman olduğu gibi arka çıkan DTK, HDP ve PKK bu zalimlere yine sahip çıktı. Her saldırdıkları olaylara provokasyon diyerek işin içinden sıyrılmaya çalıştılar. Ama artık sıyrılamıyorlar.
 
"HİZBULLAH'A SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI YAPARIZ"
 
Sadece Kuzey Kürdistan değil, dört parça Kürdistan'da Kürt halkının geleceğini, huzurunu ve barışını istiyorsanız yapmış olduğunuz bu saldırılardan ve üsluplarınızdan vazgeçin. Eğer HDP PKK'ya silah bırakma çağrısı yapacaksa, biz de HÜDA-PAR olarak Hizbullah'a bu çağrıyı yaparız. Ama sizin elinizde silah olacak, Müslümanları kurbanlık koyun gibi göreceksiniz ve sonra diyeceksiniz ki kendinizi savunmayın. O dönem geçti.
 
"BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ"
 
Bugüne kadar ödemiş olduğumuz bedellere rağmen halkın huzuru için, İslam'ın ve Müslümanların izzeti için bu bedelleri ödemeye yine hazırız. İslam uğrunda, Müslümanların izzeti için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Her türlü bedeli A'sından Z'sine kadar bütün kardeşlerimiz ödemeye hazırdır."

 

Kaynak : Doğruhaber