PKK'nın Tehdit Ettiği İşçi Evinde Öldürüldü

PKK'nın Tehdit Ettiği İşçi Evinde Öldürüldü

Ilısu Barajı'nda çalışan ve PKK'nın mektupla '5 Ocak 2015 tarihine kadar her kim o barajda çalışmayı bırakmaz ise can kaybı için sorumlu değiliz' diyerek tehdit ettiği Kürşat Metin, evinde uğradığı silahlı ve bıçakla saldırıda öldürüldü

Ilısu Barajı'ndan yaklaşık 4 yıldan bu hizmet alımı biriminde çalışan ve Dargeçit İlçesi Bahçebaşı Mahallesi'nde oturan Nevşehir Kozaklı nüfusuna kayıtlı 56 yaşındaki Kürşat Metin, dün gece evine giren kimliği belirsiz kişilerin bıçaklı ve silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralı halde evine yakın bulunan bir markete gidip yardım isteyen Kürşat Metin, ambulansla Dargeçit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Kürşat Metin öldü ve cenazesi otopsi için Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Evli ve 4 çocuk babası ağabeyinin cenazesini almayan Büyük Birlik Partisi Nevşehir Kozaklı İlçe Başkanı Feridun Metin, kardeşinin katilinin PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'liler olduğunu öne sürdü. Feridun Metin, "Böyle kendini bilmez adamlar böyle yaparsa ne sürecimiz devam eder, ne sürecimiz biter. Bunu sayın Başbakanımız sayın Cumhurbaşkanımız da duysun" dedi.

Kardeşinin ve çalıştığı şirketin PKK'nn tehdidi altında olduğunu anlatan Feridun Metin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim kardeşim ve şirket tehdit altındaydı. DSİ tehdit altındaydı, buna bir önlem alamadılar. Orada oturmuşlar oturaklarına, rant peşindeler hepsi rant. Ben burada canımı kaybettim, buna bir çözüm bulmaları lazımdır. Bugün benim canım gitti, yarın başkalarının canı gitmesin. Ben burada kardeşimi şehit verdim, benim kardeşim şehittir. Benim kardeşim trafik kazası yapmadı, hasta değildi, birkaç kişi tarafından kurşunlanarak ve bıçaklanarak şehit düşmüştür."

Ağabeyinin 4 yıldan bu yana Ilısu Barajı'ndan çalıştığını ve oradaki halkın kendisinden memnun olduğunu da söyleyen BBP İlçe Başkanı Feridun Metin, ağabeyinin kendisi değil de DSİ ve çalıştığı firmanın tehdit aldığını savundu. Metin, "Bunu da Başbakan ve Cumhurbaşkanına iletmişler, kendileri hiç bir çare bulamamışlar. Önlem alınamadığı müddetçe ne süreç devam eder nede bir şey olur" dedi.

Ağabeyinin evine giden kişilerin önce kendilerini polis diye tanıtıp kapıyı açtırdıklarını sonra kurşun ve bıçaklarla ağabeyini vurduklarını söyleyen Metin, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve Sayın Selahattin Demirtaş duysun. Ben Diyarbakır'dayım. Kendisinin gücü yetiyorsa Nevşehir Kozaklı'ya gelsin. Ben buradayım, insanlara kötülük yapmadım, Diyarbakır'ın merkezindeyim. Kendisinin de gücü yetiyorsa Nevşehir Kozaklı'ya bana başsağlığına gelsin, Ankara'da oturmasın. Meclis'te ben de otururum. Yakın zamanda ben de Meclis'te yanlarında olacağım. O zaman hesaplaşacağım bunlarla ben."

PKK'DAN FİRMA VE İŞÇİLERE TEHDİT MEKTUBU

Ilısu Barajı'nın yapılmasına karşı çıkan ve bu nedenle bugüne kadar bir çok kundaklama ve mayınlama eylemi yapan PKK'nın, firma ve işçilere tehdit mektupları da gönderdiği ortaya çıktı.

İşçiler tarafından basın mensuplarına gösterilen, 'Ilısu (Germav) Barajı'nda çalışan insanlara' başlıklı tehdit mektubunda tüm DSİ çalışanları ve diğer tüm çalışanların işi bırakmaları istenirken, "5 Ocak 2015 tarihine kadar her kim o barajda çalışmayı bırakmaz ise, bundan sonra gelişecek patlamalar, direkt barajdaki insanları hedefleyecek, yaşanacak her bir can kaybı için sorumlu değiliz" denildiği belirtildi.