PKK'nın Tehdit Ettiği Esnaf Öldürüldü

PKK'nın Tehdit Ettiği Esnaf Öldürüldü

Van'da daha önce PKK tarafından tehdit edilen 66 yaşındaki Muhammet Latif Şener, ensesine ateş edilerek öldürüldü.

Van'ın Tuşba İlçesi'ne bağlı İskele Caddesi'nde tehdit edildiği öne sürülen 66 yaşındaki esnaf Muhammet Latif Şener, dün akşam ensesine ateş edilerek öldürüldü.

 

OĞLU, BABASININ TEHDİTLER ALDIĞINI SÖYLEDİ

Müslüm Şener, 'İnançlı' olarak nitelendirdiği babasının tehditler aldığını belirtirken, Hüda-Par il Başkanı Rasim Saygın da Muhammet Latif Şener'i yakından tanıdıklarını ancak parti üyesi olmadığını söyledi.

DÜKKANI KAPATIP EVİNE GİDERKEN SALDIRIYA UĞRAMIŞ

Kent merkezinde gıda maddeleri satılan işyeri bulunan Muhammet Latif Şener, dükkanını kapatıp evine gittiği sırada, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından arkadan ve yakından açılan ateşle olay yerinde hayatını kaybetti. Şener'in başına isabet eden kurşunla öldüğü belirtildi.

 

ŞENER'İN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi morguna kaldırılan Şener'in cenazesi, otopsinin ardından ailesi tarafından alınarak toprağa verildi. Cenazede taziyeleri kabul eden oğlu Müslüm Şener, birlikte çalıştığı babasının bir süredir tehditler aldığını öne sürdü. Şener, babasının 'İnançlı' ve çevresinde sevilen bir insan olduğunu, katillerin bir an önce bulunmasını istediklerini söyledi.

YAKINI OLAN HÜDA-PAR İL BAŞKANI: DAHA ÖNCE PKK'DAN TEHDİT ALDI

Hüda- Par İl Başkanı Saygın ise, Şener'in partilerine üye olmadığını, ancak yakından tanıdıklarını söyledi. Saygın, "Müslüman olması hasabiyle aynı davaya inanmamız ve ortak bir gönül bağımız vardı. Bunun dışında bizim partiyle her hangi bir bağı yoktu. Kasıtlı bir suçtur. Ensesinden vurularak öldürülmüştür. Daha önce de PKK çeteleri tarafından tehdit edilmiştir" dedi.