PKK'liler Hendek Kazmaya Karşı Çıkan Esnafa Saldırdılar

PKK'liler Hendek Kazmaya Karşı Çıkan Esnafa Saldırdılar

Diyarbakır'da bir sokakta hendek kazıp barikat kurmaya çalışan PKK'liler, kendilerine engel olan esnafın iş yerine saldırdılar.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki bir sokakta hendek kazıp barikat kurmaya çalışan PKK'liler, kendilerine engel olmaya çalışan esnafın işyerine saldırdılar.

Bağlar Kaynartepe Mahallesi'nde yüzlerini maskeyle kapatan bir grup PKK'li sokakta hendek kazıp, parke taşları ile barikat kurmaya çalıştı. Olaya tepki gösteren Y.G isimli esnaf, işyerinin önüne barikat kurmaya çalışan PKK'lileri engellemeye çalışınca saldırıya uğradı.

Y.G, yaşanan olayı şöyle anlattı: “Daha önce iş yerimin önüne barikat kurmalarına izin vermedik. Akşam saatlerinde PKK'li bir grup, dükkânımın yanında barikat kurmaya çalıştıklarını gördüm. Bende kendilerine güzel bir dil ile barikat kurmamalarını gerektiğini söyledim. Bana ‘ben öyle bir emir aldım' dedi. Kendisine Allah'tan emir almadığını söyledim. Kurulan barikat yüzünden polisin gaz bombası atması sonucu yaşlı ve hasta olan insanların rahatsız olduğunu belirttim. Daha sonra 100 ya da 150 kişilik bir grup daha geldi. Aramızda kısa süreli arbede yaşandı. Gelip dükkânımın camlarını kırdılar ve tezgâhımı dağıttılar. Komşular ve esnaflar ara girdi. Aradan kısa bir süre sonra tekrar gelip taş atmaya başladılar. Uzaktan bize taş atmaya devam ettiler.  Araya girenlerin de onlardan dayak yediklerini duyduk.”  (Emrah Deniz, M. Sıddık Bilge- İLKHA)