PKK'lı Mustafa Karasu'dan şok suikast iddiası

PKK'lı Mustafa Karasu'dan şok suikast iddiası

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Paris suikastıyla ilgili olay yaratacak iddialarda bulundu.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Paris suikastıyla ilgili olay yaratacak iddialarda bulundu. 

2013 yılının Ocak ayında Sakine Cansız'ın da aralında bulunduğu üç PKK'lının öldürülmesiyle ilgili konuşan Mustafa Karasu, Cemaat'e yakın yazarların hedef gösterdiğini ve suikastın devlet kararı olduğunu öne sürdü.

FETHULLAHÇILARIN GAZETELERİNDE YAZILAR ÇIKTI

Katliam kararı alınırken tüm PKK öncü kadrolarının hedef alındığını iddia eden Mustafa Karasu, Paris Katliamı’na ilişkin şunları dile getirdi:

“Sara (Sakine Cansız) arkadaşın hedef alınmasının nedeni partinin kurucu üyesi olmasıdır. Zaten 2012-13’te özelikle bu Fethullahçıların gazetelerinde çeşitli değerlendirmeler vardı. İşte ‘PKK’nın 20 kusür eski kadrosu var ve bunlar tasfiye edilirse PKK tasfiye edilir’ gibi bir kamuoyu ve algı yaratılmaya çalışılıyordu. Açıktan açığa PKK yönetimine karşı saldırının zemini hazırlanıyordu. Özellikle de Taraf gazetesinde ve başka gazetelerde birçok köşe yazarı yazdı, hatta manşetlere konu oldu. Aslında sadece Sara arkadaşa yönelik bir plan değildi bütün örgüt yönetimine yönelik bir plandı. Sara arkadaş Avrupa’da daha kolay bir hedef olduğu için yöneldiler.”

AMAÇ PKK'NIN TASFİYESİ

Karasu, “Bu katliamın içinde kesinlikle bir bütün olarak AKP, MİT ve devlet vardır. Sara arkadaşın katledilmesi bir devlet kararı sonucu oldu. Belki karar önceden alınmıştı ama uygulanması 2013’ün Ocak’ında oldu. Tam da Önderlik (Öcalan) ile müzakerenin olduğu dönemde oldu. Bir yönüyle onlar için müzakereler taktiktir. Hala da öyle görüyorlar. Eğer gerçekten müzakerelere çok ciddi yaklaşılsaydı bu katliamın önü alınabilirdi. Ama esaas olan örgüt yönetiminin tasfiyesi olduğu için Sara arkadaş katledildi” şeklinde konuştu.