PKK'lı Kalkan 'HDP Koalisyona Giremez'Dedi

PKK'lı Kalkan 'HDP Koalisyona Giremez'Dedi

PKK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Duran Kalkan, HDP'nin koalisyona dahil olamayacağını, eğer olursa düzen partisine dönüşeceğini söyledi.

Avrupa'dan uydu aracılığı ile yayın yapan Mednuçe TV'de, PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan ile Kandil'de yapılan röportaj ekrana getirildi.

Kalkan, 7 Haziran seçimleri sonuçları ile 95 yıl sonra kurulan meclisteki gibi ulusal, dinsel, mezhepsel kimliklerin ‘Demokratik ulus üst kimliği' ile bir araya geldiklerini, ‘Türkiye demokratik ulusu'nun şekillenmeye başladığını öne sürdü.

"İMRALI SÜRECİ BİTTİ"

Kalkan, Türkiye ve Kürt siyaseti açısından tarihi öneme sahip olarak nitelendirdiği 7 Haziran seçimleri öncesi siyasi dengelerin bitirildiğini; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nevruz öncesi “Kürt sorunu yoktur” diyerek İmralı sürecini bitirdiği gibi, Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) ile PKK arasındaki bütün ilişkilerin sona erdiğini savundu. PKK'nın Kandil'deki önemli isimlerinden Kalkan, koalisyona ilişkin de şu açıklamayı yaptı;

"Yeni güçler; HDP de mevcut güçleri yönetmeğe giremez. Girerse ‘Düzen partisi' olur. Çünkü; Türkiye'de yasalar, Anayasa, sistem değişmedi. 12 Eylül faşist sistemi ile hesaplaşılamadı. Kenan Evren'i bile sonunda ‘Devlet Başkanı' diye gömmediler mi? Ulus - devlet diktatörlüğü ile hesaplaşılamadı. Türkiye'yi bu yasa, Anayasa ile kim yönetir, hükümet olursa o düzenin partisi olur. CHP ve MHP de yeniden yapacak durumda değiller. Hükümet arayışını, mevcut düzeni sürdürmek amacıyla düşünmemek gerekir. Türkiye halkının yeniden demokratikleşmesi olarak ele almak lazım.”