PKK'dan Tehdit Mektubu

PKK'dan Tehdit Mektubu

PKK'nın Güneydoğu'da yer alan inşaatlarda çalışan işçiler ve vatandaşlara yönelik tehdit mektupları bulundu.

PKK'nın Kürt vatandaşlarına tehdit içerikli mektuplar göndermeye devam ediyor. Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra şiddet eylemleriyle bölgedeki baskısını artıran PKK'nın tehdit mektuplarından biri, ekmek parası için barajinşaatında çalışan işçilere gönderildi. Daha önce Mardin ve Şırnak'ta HPG Botan Saha Komutanlığı mührüyle bildiri dağıtan PKK'lılar, birtakım isteklerinin vatandaşlar tarafından yerine getirilmemesini gerekçe göstererek, 'çalışan herkesin can ve mal güvenliği tehlikeye girecektir' diyor.
 
İNŞAATI BIRAKIP GİDİN
 
Baraj inşatında çalışan işçilerin isimlerini tek tek fişleyen örgüt mektubunda, işçileri hedef tahtasına oturturcasına “Bundan sonra bu insanların canı tehlikededir” ifadelerini kullanıyor. Tüm işçilerin baraj inşaatında çalışmayı bırakması gerektiği belirtilen tehdit mektuplarında ayrıca, baraj için çalışan tüm insan, araç ve malzemelerin esas hedef olduğu belirtiliyor. Baraj inşaatına yönelik saldırıların tüm sorumluluğunu da üstlenen PKK, vatandaşları da barajda çalışan işçilerle irtibatını kesmeleri için baskı uyguluyor. PKK'lılar mektupta, barajda çalışan ve ekmek parasının derdinde olan işçilerle irtibatların kesilerek devlete karşı tavır almaya zorluyor.
 
OLACAKLARDAN SORUMLUSUNUZ
 
Üzerinde sözde HPG Botan Komutanlığı yazılı mühür benzeri damga bulunan imzalı tehdit mektupları bununla da sınırlı değil. Baraj yapımını engelleyerek bölge halkına yapılan yatırımların önüne geçmeyi hedefleyen PKK'NIN 7 Haziran seçimlerinde uyguladığı baskıdan sonuç alamadığı Kürt vatandaşlarını da mektuplarla tehdit ettiği ortaya çıktı, Öcalan'ın Kürt halkına özgürlük hedeflediğini iddia eden PKK mektuplarda Kürt asıllı olduğu anlaşılan vatandaşı “Kendi ırkına karşı mücadele yürütmek”le suçlayarak “Bu kişiliklerin ne dosta ne de düşmana bir yararı olur” ifadesini kullanıyor