PKK'dan HDP'ye bir Koalisyon TepkisiDaha

PKK'dan HDP'ye bir Koalisyon TepkisiDaha

AK Parti ile kesinlikle koalisyona kurmayacağını açıklayarak PKK'nın tepkisini çeken Demirtaş'ın attığı ikinci adım da örgütten tepki çekti.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın koalisyon tavrına PKK'dan ikinci kez tepki geldi. Seçim öncesi ve sonrasında yaptığı "AK Parti ile koalisyona karşıyız" şeklindeki açıklamalarını, PKK'dan gelen tepki üzerine değiştiren Selahattin Demirtaş, "AK Parti-CHP koalisyonuna dışarıdan destek veririz"demişti. Ancak Demirtaş'ın bu açıklaması da PKK'dan tepki çekti.
 KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, AKP-CHP koalisyonunu işaret etmesi nedeniyle HDP'yi pasif bir siyaset izlemekle ve seçim sonuçlarını okuyamamakla eleştirdi. Türkiye siyasetinin önümüzdeki dönemde demokratik dönüşüm ve yeniden yapılanma ihtiyacı temelinde olacağını belirten Kalkan, "Böyle bir siyaseti de ancak demokratik siyaset gücü olan HDP programlayabilir ve yürütebilir” görüşünü dile getirdi.
 HDP'ye asgari demokratikleşme programı sunma çağrısı yapan Kalkan, "HDP bunu yapmaz veya yapamazsa yeni savaş hükümetleri kurulur ve ülkemiz yeniden kan gölüne döner. Gerçek böyle olmasına rağmen, HDP yönetiminin seçim sonrasında adeta pasif bir siyaset izlemesi elbette kabul edilemez. Hele hele bir AKP-CHP koalisyonunu işaret etmesi doğru ve kabul edilebilir değildir" dedi. 
 Kalkan, şunları yazdı: "Oysa seçim kampanyası sırasında HDP Türkiye'nin umudu haline gelmişti. HDP'ye oy vermeyenler bile gerçeğin böyle olduğunu ifade ediyordu. Seçimde kazanan tek parti olarak Türkiye'nin geleceğini çizmede toplum HDP'ye çok ciddi bir görev vermişti. Oy oranı ne olursa olsun, seçimde yenilen bir partinin ülke geleceğini belirleyemeyeceği açıktı. Fakat HDP bu gerçekleri tam okuyamadı ve kampanya sırasındaki etkinliğini yeterince sürdüremedi."