PKK'dan bir Saldırı da Dağlıca'ya

PKK'dan bir Saldırı da Dağlıca'ya

Genelkurmay Başkanlığı, PKK'lılar tarafından Yüksekova'da Dağlıca Üs Bölgesi'ne havan ve doçkalı saldırı düzenlendiğini açıkladı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Üs Bölgesi'ne PKK'lı teröristler tarafından havan ve Doçka uçaksavar silahıyla saldırı yapıldı.

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkari 7’nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Ana Üs Bölgesin'e havan ve Doçka uçaksavar makineli tüfek ile silahlı saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir. Silahlı saldırılar esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir" denildi.

İSTANBUL'DA TABURA SALDIRI

İstanbul Büyükbakkalköy'de, Maltepe Cezaevi'nin içinde bulunan Askeri Koruma Taburu binasına doğru bir otomobilden 4 el ateş edildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay saat 12.30 sıralarında meydana gelendi ve saldırı sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. 

Olay yerinde saldırganların silahından çıkan mermilerin boş kovanları bulundu.

Söz konusu otomobil ve içindeki şüphelileri yakalamak için bölgedeki çalışmalar sürüyor.

CİZRE'DE KARAKOLA SALDIRI

Şırnak’ın Cizre ilçesinde polis karakoluna silahlı saldırı düzenleyen PKK'lılarla polis çatıştı. Çatışmada iki PKK'lı öldürülürken, diğerleri kaçtı. 

Hükümet Konağı'nda bulunan Polis Merkezi'ne yoldan geçen ve plakası bulunmayan bir araçtan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Karakol önünde bulunan polislerinde karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Kısa süreli yaşanan çatışmada araçta bulunan dört saldırgandan ikisi ölü olarak ele geçirilirken, iki saldırgan ise gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı.

Araçlarını olay yerinde bırakıp kaçan iki saldırgandan birinin de yaralı olduğu öğrenildi. Saldırganların saldırıda kullanıp geride bıraktığı araçta çok sayıda silah ve mühimmatın bulunduğu öğrenildi.
 
Çatışmada öldürülen saldırganların cesedi Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, polis kaçan saldırganları yakalamak ilçede geniş çaplı operasyon başlattı.

DİĞER İLLERDE OLAYLAR

Mardin'de PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle, dün gece de birçok kentte gösteriler yapıldı, güvenlik güçlerine yönelik saldırılar düzenlendi.

Nusaybin'de PKK kamplarının bombalanmasını bahane eden terör örgütü yandaşı bir grup, Çağ Caddesi ve Şirin Bulvarı'nı barikat kurarak trafiğe kapattı.

Yoldan geçen araçları durarak kimlik kontrolü yapan gruba polis ekipleri müdahale etti. Polise taşla saldıran grup, biber gazı kullanılarak dağıtıldı. 

PKK yandaşı gruptakiler, müdahale sonrasında sokak aralarına kaçtı. Bu arada, barikatlar dolayısıyla zırhlı polis araçlarının bazı ara sokaklara girmediği görüldü.

İSTANBUL ATAŞEHİR

İstanbul Ataşehir'de, Mustafa Kemal Mahallesi'nde yüzleri maskeli bir grup, Tepeüstü-Kadıköy seferini yapan 20Ü nolu özel halk otobüsünü durdurdu.

Daha sonra içeriye giren maskeli grup, 'Size zarar vermeyeceğiz' diyerek yolcuların ve otobüs şoförünün aşağıya inmesini istediler. Eylemciler daha sonra ellerindeki molotof kokteyllerini otobüse fırlattılar. 

İlk etapta otobüsü yakamayan eylemciler, birkaç denemenin ardından otobüsü ateşe verdiler. Kısa sürede alev alev yanan otobüse ilk müdahaleyi TOMA aracı tazyikli suyla yaptı. Daha sonra olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yanan otobüsü tamamen söndürdü.

Polis, otobüs şoförünün ifadesine başvurdu. Olay nedeniyle cadde üzerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Tamamen yanarak demir yığınına dönüşen otobüsün alev alev yandığı görüntüler bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

HAKKARİ'DE OLAYLAR ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE

Hakkari'de olaylar üçüncü gününe girdi. Yüzü maskeli göstericiler bu defa MİT binası ve adliye binası önünde bekleyen zırhlı araçlara ses bombası, havai fişek ve molotof kokteylleri ile saldırdı.

Göstericiler eski hurda bir aracı yolda kalkan olarak kullanarak ateşe verip yolu trafiğe kapattılar. Polis göstericilere tazyikli ve gaz bombası ile karşılık verdi.

Kıran ve Sümbül mahallesinde devam eden olaylarda yaşlı bir kadın kanın dökülmesini protesto ederek ellerindeki tavalara vurarak göstericilerin bulunduğu noktaya ilerlemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Olaylar ve kullanılan gaz bombaları nedeniyle mahalle sakinleri ise zor anlar yaşadı. Olaylarda gözaltına alınanın olup olmadığı hakkında ise bilgi alınamadı.

ŞEMDİNLİ'DE GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

Şemdinli İlçesi'nde PKK'ya yönelik operasyonlar hız kazanırken, sınır bölgelerde bulunan bazı arama kontrol noktaları da güvenlik gerekçesiyle kaldırıldı. Askerlerin çarşı izinlerinin de ikinci bir emre kadar iptal edildiği belirtildi

SINIRDA CENAZE GERİLİMİ

Suriye'de IŞİD ile girdikleri çatışmada ölen PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD'nin askeri kanadından 13 YPG'linin cenazesi, getirildikleri Habur Sınır Kapısında 4 gündür bekletilirken; hem Habur'da hem Silopi'de gerginlik sürüyor. 

Cenazeleri almak için Cumhuriyet Savcılığına başvuran ailelerine, cenazelerin sınırdan geçirilmesi sorumluluğunun İçişleri Bakanlığı'nda olduğu, cenazeler sınırdan içeri girdikten sonra ancak otopsi işlemini savcılığın yapabileceği söylendi. HDP Şırnak Milletvekilleri de 26 Temmuz'dan beri Habur Sınır Kapasında bekletilen cenazelerin teslim edilmesi için ailelerle birlikte bekliyor.  

SİLOPİ'DE HENDEK GERGİNLİĞİ

Habur'da bu bekleyiş sürerken, ilçe merkezinde bir çok sokakta PKK yandaşları tarafından hendekler kazıldı ve polis ile göstericiler arasında çatışmalar çıktı. Sokaklardaki kilit taşları sökerek barikatlar kuran göstericilere müdahale eden polis ekipleri, açılan hendekleri iş makineleri ile kapatmaya çalışıyor.

ANKARA-TAHRAN TRENİNE SALDIRI

PKK, Bingöl'de Ankara-Tahran seferini yapan trene mayınlı saldırı düzenledi. Olayda can kaybı yaşanmazken, vagon ve raylarda hasar oluştu.

Suveren ve Genç istasyonu arasında, teröristlerce demiryoluna döşenen mayın, Ankara-Tahran seferi yapan 11512 sefer sayılı Trans Asya treninin geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı.

Olayda can kaybı yaşanmadı, tren ve raylarda hasar meydana geldi.

KARS'TA YÜK TRENİNE SALDIRI

Erzurum'dan Kars yönüne giden yük treni, eski Soğanlı İstasyonu'nu geçtiği sırada teröristler tarafından raylara konulan bomba patlatıldı.
Patlamanın trenin geçmesinin ardından meydana gelmesi nedeniyle vagonlarda hasar oluşmazken, raylar zarar gördü.

Olayın ardından görevliler onarım çalışması başlattı