PKK'dan 'Bedelli Gerilla' Baskısı

PKK'dan 'Bedelli Gerilla' Baskısı

PKK'nın etkin olduğu bölgelerde 'Bedelli Gerilla' uygulaması başlatarak yetişkin çocuğu olan ailelere baskı yaptığı ortaya çıktı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı olaylarla ilgili Ankara'ya iletilen bilgilendirme notunda çarpıcı detaylara yer verildi.
'Gizli' ibareli bilgi notunda, YDG-H üyesi Yasin Özer'in yaralandığı ve kaldırıldığı Özel Botan Hastanesi'nde öldüğü vurgulandı, “Özer'in PKK/KCK örgütünün gençlik yapılanması içinde yer aldığı, Ekim 2014 tarihinde Suriye'ye geçtiği, yaklaşık 20 gün kaldıktan sonra Türkiye'ye dönüş yaparak güvenlik güçlerine teslim olduğu, ayrıca şahsın 1 adet uzun namlulu silah, 2 el bombası ve 300 uzun namlulu silah mermisini evinde sakladığı istihbaratı da alınmıştır” ifadelerine yer verildi.  

 
Terör ve istihbarat birimlerince yapılan değerlendirmelerde de PKK'nın etkin olduğu bölgelerde 'bedelli gerilla' adı altında yeni bir uygulama başlattığı, yetişkin çocukları olan ailelere baskı uygulayarak, “Ya gerillaya bir çocuk verirsiniz ya da bedelini (parasını) öderseniz” denilerek 10 bin liradan başlayarak bedelli adı altında haraç topladığı vurgulandı. PKK'nın bu baskısının bölgede gerilimi artırdığı, karşı çıkanların tehdit edildiği ve bunun da örgütü karşı olanlarla örgütün gençlik yapılanması arasında çatışmalara neden olduğu ifade edildi.   


Hürriyet