PKK'dan Barzani'ye IŞİD Resti

PKK'dan Barzani'ye IŞİD Resti

PKK, Irak Kürdistan Bölgesi medyasında yer alan haberler ve KDP'nin engellemelerine karşın rest çekti: Güçlerimizi IŞİD'le savaştan çekebiliriz!

IŞİD'e karşı savaşan Mesud Barzani liderliğindeki KDP ile Abdullah Öcalan liderliğindeki PKK arasındaki anlaşmazlık nedeniyle PKK, IŞİD ile Irak Kürdistan Bölgesi'nde savaşan güçlerini geri çekmeyi tartışıyor. KCK açıklamasında "DAİŞ’e karşı savaş içinde olan gerilla güçlerimizi çekmeyi bile gündemimize almış durumdayız" ifadeleri kullanıldı.

PKK'nın IŞİD'le mücadele eden Kuzey Irak'taki Barzani güçlerine destek vermesinin ardından iki örgüt arasında yaşanan güç savaşı sıcak açıklamalara dönüştü. KDP'nin PKK için "işgalci" ifadesini kullanması PKK'dan tepki gördü. PKK, bu açıklamalar karşısında örgüt mensuplarını bölgeden çekmeyi tartıştığını açıkladı.

"Tek amacımız Güney halkımızın varlığını, özgürlüğünü, kazanımlarını, toprağını ve Güney hükümetini korumak ve savunmaktı" denilen KCK açıklamasında "bu kadar savaşan ve şehit veren bir hareket olarak Güney Kürdistan'da halen statüsüz ve bir kimliğin dahi verilmediği koşullarda mücadele etmekteyiz. Her hangi bir kolaylığın sağlanması şurada dursun, gerilla güçleri IŞİD’le savaşırken alan değiştirmekten dahi zorlanmakta, engeller çıkarılmaktadır. Oysa gerilla halkımız için savaşmaktadır. Buna rağmen güneyde rahat hareket edemememiz ve güneyde dolaşım için bir kimliğimizin dahi olmaması artık kabul edebileceğimiz bir durum değildir.” denildi.

"PKK’ye terörist, gerilla güçlerine yönelik ise işgalci propagandası geliştirilmektedir" denilen PKK açıklamasında "Belirttiğimiz bu olumsuz gelişmeler karşısında DAİŞ’e karşı savaş içinde olan gerilla güçlerimizi çekmeyi bile gündemimize almış durumdayız. Bu konuda tartışmalarımız sürmektedir" ifadeleri kullanıldı.