PKK'dan Askere Silahlı Saldırı

PKK'dan Askere Silahlı Saldırı

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin Tunceli ve Van'da askere silahlı saldırıda bulunduğunu açıkladı. Saldırıda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Tunceli Hozat Yenibaş Jandarma Karakol Komutanlığına silahlı saldırıda bulunulduğu belirtilerek, yapılan silahlı saldırıya, unsurlar tarafından, derhal ateşle karşılık verildiği ve yapılan karşı ateşleri müteakip, terörist ateşlerinin kesildiği bildirildi.
TIR YAKAN TERÖRİSTLER ASKERE SALDIRDI
Bölücü terör örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından, Van'ın Çaldıran İlçesi mülki sınırları içerisinde, Çaldıran-Doğubayazıt kara yolu 15'inci km'sinde, üç adet TIR'ı durdurarak yaktıkları belirtildi.
PKK mensubu bir grup terörist tarafından ise 22 Temmuz 2015 günü saat 18.40'ta, Van İl Jandarma Komutanlığınca olay yerine sevk edilen Jandarma Unsurlarına silahlı saldırıda bulunulduğu vurgulanarak "Yapılan silahlı saldırıya, unsurlarımız tarafından, derhal ateşle karşılık verilmiş ve yapılan karşı ateşleri müteakip, terörist ateşleri kesilmiştir" denildi.
PKK YOL KAPATTI
Bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup terörist tarafından, Diyarbakır Lice İlçesi Duru Mahallesinde, Diyarbakır-Bingöl kara yolu kesilerek trafiğe kapatıldığı kaydedilerek bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından durdurulan kamyonetin yakılacağı esnada, sürücünün kaçmaya çalışması üzerine, arkasından silahla ateş edildiği ifade edildi.
Bir kurtarıcının durdurularak molotof kokteyli atılmak suretiyle yakıldığı ifade edilerek bir otomobil durdurularak sürücüsünün araçtan indirildiği, araç ile birlikte araçta bulunan bir adet ruhsatlı tabancanın gasp edildiği bildirildi.
Bölücü terör örgütü mensubu silahlı 4-5 terörist tarafından, 22 Temmuz 2015 günü saat 22.50'de, Diyarbakır Hani İlçesi Sergen Köyü mülki sınırları içerisinde, Diyarbakır-Hani kara yolu Soylu Köyü yol ayrımında kesilerek yaklaşık 60 araç durdurulduğu, kontak anahtarları alındığı ve iki özel otomobilin yakıldığı vurgulanarak, "Ayrıca yine Bölücü Terör Örgütüne müzahir yüzleri kapalı tabancalı ve av tüfekli 6-7 kişilik diğer bir grup tarafından, eş zamanlı olarak Diyarbakır-Lice İlçesinde Diyarbakır-Bingöl kara yolu, Çalıbükü Köyü bölgesinde, 10-15 araç durdurularak, yarım saat süre ile trafiğe kapatılmış ve araç şoförlerine örgüt propagandası yapılmıştır.
Anılan kapalı yollar, Jandarma Unsurlarının müdahalesi ile 23 Temmuz 2015 günü saat 05.30'da yeniden trafiğe açılmış, olay bölgelerinde bulunan teröristler kaçmıştır" ifadesi kullanıldı.
ELEKTRİK ARIZASI GİDEREN İKİ KİŞİ GASP EDİLDİ
Tabancalı ve maskeli iki şahıs tarafından, Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde, bölgede elektrik arızasını gidermek üzere bulunan Elektrik Dağıtım Şirketi çalışanı iki vatandaş tehdit edildiği ve şirkete ait araç ve şahısların üzerinde bulunan iki adet cep telefonunu gasp edildiği bildirildi.