PKK'dan AKP'li Başkana Şok Tehdit

PKK'dan AKP'li Başkana Şok Tehdit

PKK'dan AKP'li Başkana Şok Tehdit

Terör örgütü PKK'dan AK Partili Belediye Başkanı Reşat Başkara'ya istifabaskısı! Iğdır'ın Halfeli beldesinde 30 Mart seçimlerine BDP'nin adayını geride bırakarak kazanan Reşat Başkara'ya destek olmak için belde halkı iki günlük eylem yaparken, örgüt belde halkının yaylalara çıkmasını engelliyor.

 

Iğdır'ın Halfeli beldesinde seçim sonrası yaşanan gerginlik sürüyor. Terör örgütü PKK'nın, seçimlerde BDP'ye oy vermediği için belde halkını cezalandırdığını söyleyen Halfeli Belediye Başkanı Reşat Başkara, örgütün yaylaya çıkan çobanları tehdit ettiğini, çadırları yakarak bugüne kadar 12 aileyi yayladan indirdiklerini söyledi.

 

VALİLİK'TEN YARDIM İSTEDİ

 

Beldede artan gerginlik nedeniyle Iğdır Valiliği'ne başvurduklarını ve indirilen yaylacıların bazılarını Ardahan yaylalarına gönderdiklerini anlatan Başkara, Ağrı'nın Tendürek bölgesine giden Sefa ve Yeşil ailelerinin de yine örgüt tarafından yayladan indirildiğini söyledi. Örgütün bir köylüyü de kaçırdığını ve 15 gün sonra serbest bıraktığını ifade eden Başkara, şöyle konuştu:

 

"PKK Yaylaya çıkan vatandaşlara Belediye başkanıistifa etsin sende evini alıp evini terk edeceksin demişler. Bazı ailelerin çadırlarını yakmışlar. Bu olaylar üzerine belde halkı,  BDP’ye PKK’ya tepki gösterdi. Kooperatif araçları çalıştırılmıyor, beldede okullar kapalı. Esnaf ise beldede iki gün kepenk kapatma kararı aldı."