'PKK Yürüttüğü Politikayla Kan ve Kaosa Yol Açıyor'

'PKK Yürüttüğü Politikayla Kan ve Kaosa Yol Açıyor'

PKK'nin çatışmaları şehirlere taşıması ve okulları ateşe vermesine tepki gösteren eski PKK'li, örgütün Kürt halkını temsil etmediğini ve halkın bu çetelere Kürt diye destek vermemesi gerektiğin vurguladı.

Cuma namazı çıkışında PKK'ye tepki gösteren eski PKK'li Metin Oktay, kendisinin PKK yöneticiliğinden idamla yargılandığını ve çocuğunun bir hafadır okula gidemediğini belirterek, PKK'nin ise yürüttüğü politika ile bölgede kan ve kaosa yol açtığını söyledi.

90'lı yıllarda örgüt yöneticiliğinden idamla yargılandığını ve 15 yıl PKK saflarında yer aldığını söyleyen Oktay, PKK'nin ısrarla zulüm politikalarını farklı yönlerden icra etmeye çalıştığını, faili meçhul cinayetler işlediğini ifade etti.

Zamanında devletin işlediği faili meçhul cinayetler ve yargısız infazları şimdi PKK'nin işlediğini vurgulayan Oktay, hendek politikasını kesinlikle kabul etmeyeceklerini belirtti.

Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan'a da tepki gösteren Oktay, “Onlar çocuklarını özel okullarda ve Avrupa'da okuturken, Diyarbakır'da Vehbi Koç İlköğretim okulunda okuyan çocuğumun eğitimine engel olmaya çalışıyorlar. Ve bu engeli de Selahattin Demirtaş hendek politikası olarak savunuyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz.”  dedi.

“PKK bu halkı temsil etmiyor”

Abisinin dağda öldürüldüğünü ifade eden Oktay, “15 yıl bu PKK saflarında yer aldım. Ama bugün devşirilmiş bir Kürt mücadelesi vardır. Hatta Kürt mücadelesi olmaktan çıkmıştır. Bu tür politikalar Kürtlere kazanım değil zarar getirir. Bu çetelerin bu bölgelerde var olmaması lazım. Halkın bu çetelere Kürt diye destek vermemesi lazım. PKK bizi temsil etmiyor bizim değerlerimizi temsil etmiyor. Uluslararası güçlerin değerlerini temsil ediyor. Suriye'nin, Irak'ın, Rusya'nın ve Amerikan'ın politikasını temsil ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

Meclise 80 milletvekili gönderen partinin ve PKK'nin kendi yürüttüğü siyasetle bölgede kan ve kaosa yol açtığını söyleyen Oktay, “Bu çatışmaların sebebi talep edilen haklar değil uluslararası sömürgeciliktir. Suriye'deki savaşı bölgemize taşımak istiyorlar. Ve bundan en çok mağdur olan da bizim mazlum halkımızdır. Hendeklerle barikatlarla okul yakmakla yaşam haklarımızı elimizden almaya çalışıyorlar. Çocuklarımızın eğitim hakkını elimizden alıyorlar. Sağlık ocaklarımızı kapatmakla sağlık haklarımızı elimizden alıyorlar. 90'lı yılları PKK bizlere tekrar yaşatmaya çalışıyor. Bunu kabul etmeyeceğiz ve sonuna kadar da direneceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu gün PKK'ye karşı gereken direniş neyse her yerde gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Oktay, “Bir canımız kalmış onu da almak istiyorlarsa buyursunlar gelsinler. Biz kimsenin canına kanına kast etmiyoruz.  PKK'ye karşı onurumuzla direneceğiz ve ne gerekirse yapacağız.” ifadelerini kullandı.  (Yunus Sırat, Mustafa Kaynak - İLKHA)