PKK Yüksekova'da Bir Müslümanı Katletti

PKK Yüksekova'da Bir Müslümanı Katletti

İslam'a ve İslami değerlere hiçbir şekilde tahammül göstermeyen PKK/HDP'li çeteler, Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde İslami hassasiyeti ile bilinen 60 yaşındaki yaşlı adamı katletti.

HAKKÂRİ – Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’nde daha önce PKK tarafından tehdit edilen 60 yaşındaki yaşlı adam evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırının sebebi yaşlı adamın İslami yaşantıya sahip olmasından kaynaklandığı belirtildi.

Olay saat 15.00 sularında Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’nde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre Yüksekova İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet eden 60 yaşındaki Hacı İrfan Atsız evinin bahçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı.

Ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hacı İrfan Atsız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

“Müslüman olduğu için şehid edildi”

Yerel kaynaklardan elde edindiğimiz bilgilere göre; 60 yaşındaki Hacı İrfan Atsız’ın PKK tarafından katledildiği ve sırf Müslüman olmasından dolayı defalarca tehdit edildiği, inançlarından taviz vermeyince de hedef alınarak katledildiği belirtildi.

Hacı İrfan Atsız’ı yakından tanıyan bir tanıdığının İlke Haber Ajansına yaptığı açıklamada, Hacı İrfan Atsız’ın tek suçu Müslüman olması olduğunu belirterek, “Yüksekova’da inançlı insanlar sürekli ölümle tehdit ediliyor. Ben Hacı Abi’yi çok iyi tanıyorum ve katledilmesinin tek nedeni Müslüman olmasıydı. İnanıyorum ki Hacı Şehit oldu, Allah şehadetini kabul etsin” ifadelerini kullandı.

Hacı İrfan Atsız daha önce de PKK tarafından tehdit edilmiş ve en sonunda bugün evinin bahçesinde PKK'liler tarafından başı hedef gözetilerek açılan ateş sonucu katledildi. (İLKHA)