Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

PKK ya da HDP ne yapmak istiyor?

Niyetlerini söylediler. Eteklerindeki taşı döktüler.. Şimdi, bundan sonrası için artık herşey yeniden ele alınacak ve bu yeni duruma göre şekillenecek.

PKK’nın peşine takılan, dini hassasiyet sahibi çevrelerden gelen bazı kişiler, “Türklerin devleti varsa Kürtlerin niye olmasın” diyorlar.. Dinen, şer’an buna mani bir hal var mı diyorlar.. Evet, yok.. Aynı şekilde, Zazaların, Yezidilerin, Arnavutların, Boşnakların, Lazların, Gürcülerin, Çerkezlerin, Ermenilerin, Rumların, Çingenelerin, Arapların, Şiilerin, Alevilerin, Nuseyrilerin, Malakanların, Polenezköylülerin de ayrı bir devlet ya da özerk yönetim kurmalarına şer’an mani bir hal yok, tabi eğer bu mantıkla bakarsanız. Laikler de ayrı devlet kurabilirler, Budistler de. Cemalettin Kaplan da Anadolu Federe İslam devletini kurmuştu. Gülen de kendi devletini kursun. Tahşiyeciler de.. Tabi Hilafet isteyen Hizbuttahrir de.. Ee, Hizbullah’ın nesi eksik.. Oldu olacak diğer Nurcuların, Nakşilerin, Kadirilerin de devleti olsun..

Bunlar Allah’ın emri değil. Her kabileye bir devlet olacak diye bir şey yok. “Tefrika girmeden bir millete düşman girmez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” 22 tane Arap devleti var, sonuç ortada. ABD 51, Rusya 81 Devlet, herkes birlik olma peşinde.. Bugün Anadolu’yu parçalamaya kalkanlar, aslında Osmanlı’yı parçalayanların amaline hizmet etmektedirler. Bu “ulus devlet” dediğiniz şey 100 yıllık bir hikaye.. Yahu, Namık Kemal daha dün denecek kadar yakın bir geçmişte “Vatan yahud Silistre”yi yazdığı için hapse atılmıştı. Bu yapılan metodik bir Kürt Kemalizmi değilse nedir..

Irkçılık ölümcül bir ideolojidir. “Fikri kavmiyyeti tel’in etmektedir peygamber”

Doğduğumuz ana babayı biz mi seçtik. Doğduğumuz toprağı biz mi seçtik, doğduğumuz zamanı biz mi seçtik, derimizin rengini ya da cinsiyetimizi biz mi seçtik.. Bunlar Allah’ın takdiridir. Elbette bunların inkarı mümkün değildir. Ancak bunlar bir ayrılık, gayrılık ve düşmanlık vesilesi de değildir, olamaz. Tanışalım, tearüf edelim diye bu böyledir.. Düşmanlık edelim diye değil. Kürt ulusalcılığı, Türk ulusalcılığının kötü bir kopyasıdır. Türk ulusalcılığı nasıl tek parti döneminde, Türklük adına nasıl ötekilere zulmetti ise, Türklere de zulmetti, Türklüğün alameti farikası olan, din, tarih, kültür, gelenek, her ne varsa ona karşı terör estirdi. Aynı şekilde Kürt ulusalcıları da sadece Türklere değil, aynı zamanda Kürtlerin manevi değerlerine karşı da aynı yaklaşım içindedir.

Bu kirli ve kanlı oyun, bizi bize kırdırma planıdır. Bizim birbirimize karşı kazanacak bir zaferimiz yok. Aksine birlikte kazanacağımız tek bir zaferimiz var.

Şimdi, daha önce PKK ve HDP’nin siyasi propagandalarına alet olanların, bu kanlı olaylardan  ve niyet açıklamalarından sonra durumlarını yeniden gözden geçirmeleri gerekir. Bu işler artık bu şekilde devam edemez.

Evet daha fazla adalet, daha fazla özgürlük. Ama herşey hukuk içinde. Silahla değil. Silah kullanma yetkisi devlette olacak. Yabancı ülkelerin ajanlığına ve taşeronluğuna soyunanların dayatmaları ile değil.

Birileri bizleri önce parçalayıp, sonra yutmak istemektedir. Bunu paraleli de, HDP’lisi de, derin devleti de artık görmesi gerek. İktidarın da, Muhalefetin de bu konuda dikkatli ve duyarlı olması gerek.

HDP bugün seçime gitse oyunun yarısını bile alamaz.. Sol kesim, Liberallerden, dindar çevrelerden oy alamaz. Kürtler de oy vermez.

PKK taşeron bir örgüte döndü. HDP “PYD Fırat’ı aştı”, “kaçak çay içer giderler” üslubu ile sorun çözülmez. Bu silahlar neyin nesi. Yabancı ülkelerin istihbarat örgütleri ile Türkiye’ye karşı sürdürülen örtülü savaşın taşeronluğuna soyunmak neyin nesi.

Bu iş artık geri dönülmez noktaya geldi. Ne olacağını göreceğiz.. Allah’ın dediği olacak.. Tencere yuvarlanacak kapağını bulacak.. Görünen köyün hikayesinde bu hesaplaşmadan galip çıkacak taraf belli. PKK için bu hüsran olacak.. PKK, Kürtler için de felaket olacak. Hizbullah’ı için de, Zazalar için de, dindarlar, Barzani gibi aşiretler içinde PKK bir umud ya da çözüm değil. HDP liberaller  ve solcular için de çözüm ve umud olmayacak. HDP dindarlar için de dua ile istenen bela olacak..

Neyin ne olacağını yaşayarak göreceğiz. Bize hayır gibi gelen şeyde şer, şer gibi gelen şeyde hayır olabilir. Biz bilmeyiz, Allah bilir.. Biz her halukarda sabreden, hamdeden ve şükredenlerden olacağız.

Selam ve dua ile. 

yeniakit

Bu yazı toplam 1067 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar