'PKK Üyelerimizi Ölümle Tehdit Ediyor'

'PKK Üyelerimizi Ölümle Tehdit Ediyor'

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR üyelerine yönelik PKK tehditlerinin sürdüğüne dikkat çekerek, "Karlıova'da parti üyemizi istifa etmemesi durumunda öldürecekleri yönünde tehdit etmişler" bilgisini paylaştı.

HÜDA PAR Genel başkanı Yapıcıoğlu, Haber Tük’te Fatih Altaylı’nın sunduğu “Teke Tek” programının canlı yayın konuğu oldu.

Son gelişmeler dahil bir çok soruya yanıt veren Yapıcıoğlu, bugüne kadar kendilerine yönelik 300 saldırı gerçekleştiğini, bu saldırılardan biri hariç diğer 299 saldırının failinin yakalanmadığını belirtti.

6-8 Ekim tarihleri arası PKK saldırılarında 9 üyelerinin katledildiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, “Karlıova’da 9 Ekim’de bir kardeşimiz saldırıya uğradı, yine 22 Ekim’de bir başka kardeşimiz saldırıya uğradı ve maalesef orada iki can kaybımız var. Bunlar seçim öncesi dönemde de sürekli tehdit ediliyordu. En son vurulan Fethi Yalçın'ın kardeşi HDP yönetiminde. Daha önce vurulan bizim ilçe yöneticimiz olan Cengiz kardeşimizin bir kardeşi birkaç sene önce BDP’nin ilçe yönetiminde görev almış bir şahıs. Buna rağmen saldırılar durmuyor. Şu anda Karlıova’daki ilçe başkanımız ile belediye başkan adayımız ve bir başka kardeşimiz daha birkaç gün önce, Ekim’in 24’ünde Karlıova’da herkesin tanıdığı, KCK’nin sorumlusu olduğunu bildiği kişi tarafından kendilerine bir mesaj gönderilmiş, ‘HÜDA PAR’dan istifa etmezseniz siz de öldürüleceksiniz” şeklinde, üyelerinin PKK tarafından ölümle tehdit edildikleri bilgisini kamuoyu ile paylaştı. Programın tamamını izlemek için TIKLAYIN...

(Hürseda Haber)