PKK Saldırıları 'İmaj' Sakalı Bırakanları Korkuttu

PKK Saldırıları 'İmaj' Sakalı Bırakanları Korkuttu

PKK'nin, son aylarda her gördüğü sakallıya 'DAİŞ'çi' olarak lanse edip saldırması, Adıyaman'da 'imaj' için sakal uzatan vatndaşları korkutmuşa benziyor. Yerel bir gazeteye yansıyan habere göre, imaj için sakal uzatanların sakallarını kesmek için berberler

Adıyaman'da Bugün gazetesi, Diyarbakır’daki Kobani olaylarında göstericilerin sakallı kişilere saldırması üzerine tedirgin olan Adıyamanlıların, berberlere akın etmeye başladığını dikkat çekerek, özellikle son birkaç gün içerisinde berberlerin yoğun bir şekilde sakal traşı yaptığını belirtildi.

Dikkat çekici bilgilerin yer aldığı haberde şunlar kaydedildi: "IŞİD’in Kobani’deki saldırılarını protesto etmek amacıyla Diyarbakır’da yaşanan olaylarda çok sayıda sakallı vatandaş da göstericilerin hedefi haline geldi. Bu durum, olayların durulmasının ardından Adıyaman’da da vatandaşların berberlere giderek, ya sakallarını kesmesine ya da imajlarını değiştirmesine neden oldu. Kentteki berberler, günde ortalama 6-7 kişinin IŞİD ya da Hizbullahçı damgası yememek için tıraş olmaya geldiğini ifade etti.

Adıyaman’da erkek kuaförü olarak hizmet veren Nöyfel Gülbeyaz, bazı sakallı vatandaşların sakalını kestirmek için berberlere gittiğini söyleyerek, “Ya tamamen kestiriyorlar, ya da kısaltıyor. Nedeni ise göstericilerin hedefi haline gelmek istememeleri, bazı illerde yaşanan olaylarda Hizbullah’la ya da IŞİD’le alakası olmayan bazı vatandaşlar da mağdur olmuştu. Bunları televizyonlardan gördük. Bu yüzden halk bu konuda çok tedirginlik yaşadı. Vatandaşlar hem damgalanmamak için hem de başlarına bir şey gelmesin diye ya gelip sakallarını tamamen kestiriyorlar ya da imajlarını değiştiriyorlar” dedi."

Haberde yer alan ifadeler, Hizbullah Cemaati ve DAİŞ ile hiç bir bağlantıları olmadığı halde insanların sokak ortasında canice öldürülmesinden ürken vatandaşların can güvenliklerinden endişe duyduğunu gözler önüne serildi. (Hürseda Haber)