PKK-PYD'liler Kur'an-ı Kerim Yırttı!

PKK-PYD'liler Kur'an-ı Kerim Yırttı!

Kobani’de IŞİD’e karşı bir varlık gösteremeyen ve koalisyon güçlerinin yardımıyla ayakta duran PYD-PKK acizliğinin sebebini buldu. PYD-PKK’ya göre IŞİD’e karşı yenilmelerinin tek sebebi olarak İslamı gördüler..

Kobani’de IŞİD’e karşı bir varlık gösteremeyen ve koalisyon güçlerinin yardımıyla ayakta duran PYD-PKK acizliğinin sebebini buldu. PYD-PKK’ya göre IŞİD’e karşı yenilmelerinin tek sebebi olarak İslamı gördüler.

Saldırıların devam ettiği Kobani’de IŞİD karşıtı bazı kişiler tarafından sosyal medya hesapları üzerinden bir kampanya başlatıldı.

İslam’a ve Peygambere yönelik yapılan kin ve hakaret içeren çağrıda, Kur’an-ı Kerim’i yakan veya ayaklar altına alan kişilerin çektikleri görüntüleri e-mail yoluyla kendilerine ulaştırması halinde yollanan resimlerin sosyal medya üzerinden yayınlanarak kampanyanın yürütülmesi isteniliyor. Yapılan çağrıya bazı kişilerin sert tepki gösterdiği belirtilirken birçok kişininde kampanyaya destek verdiği görülüyor.

PYD daha önce de yönetimi altında bulunan bölgelerde Çarşaf ve Ezanı yasaklamılş bu yüzden kamu oyundan ciddi tepkiler almasına neden olmuştu.

Varolan videoda öncelikle kürtçe konuşan kişi “Bu Kur’an’ın bizim sistemimizi dağıtmıştır.Bundan dolayı bizler hiçbir şey olamıyoruz.” diyerek Kur’an’ı Kerimi yırtıyor.Devamında arapça konuşan kişi araplara seslenerek Resulullah aleyisselama ağza alınmayacak ağır hakaretler de bulunuyor.Peygamberleriniz hepsi yalancıdır diyen kişi Resulullah için haşa ve kella “Yeryüzündeki en necis varlıktır.” diyor.

 Daha sonra da Kuranı Kerimi yere atıp ayaklarıyla üstüne bastıktan sonra yakmaya kalkıyor.