PKK, 'IŞİD'e karşı birleşelim' çağrısı yaptı

PKK, 'IŞİD'e karşı birleşelim' çağrısı yaptı

Şengal'i ele geçiren IŞİD'e karşı harekete geçtiğini açıklayan PKK, Suriye ve Irak'taki diğer Kürt grupları birlik olmaya çağırdı. PKK, Şengal'e giderek IŞİD'e karşı savaşacağını da açıkladı

Murat Karayılan, KDP, YNK ve YPG’ye, IŞİD’e karşı ortak komutanlık çağrısında bulundu. Karayılan, “Sadece bizim çabalarımız yetmez. Bir ortaklaşma gelişmeli. Bu vesileyle PDK, YNK’ye çağrı yapıyorum; Şengal halkı için ortak bir çaba geliştirelim. YPG yalnızdır. Eğer bizler onlara güç verirsek bu saldırıları kırmak mümkündür” dedi.

PKK'ya yakın televizyon kanalına konuşan Karayılan, “Ortak komutanlık oluşturalım. Hazırlık yapalım. Şengal başta olmak üzere IŞİD’i işgal ettiği yerlerden çıkaralım, bu mümkündür. Biz her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. PDK, YNK, YPG birlikte bunu yapabilirler. Biz destekleyebiliriz de, katılabiliriz de; uzman güçlerimiz yer alabilir. Ulusal bir direniş cephesi olarak güçlü bir cevap verebiliriz” sözleriyle çağrı yaptı.

Karayılan, PDK, YNK ve YPG’nin birlikte hareket etmediği bir senaryoda da Şengal’de olacaklarını vurgulayarak, “Birlikte Şengal’i özgürleştirebiliriz ama öyle olmazsa da, biz gerilla olarak oradayız. IŞİD’in orada ne isterse yapmasına izin vermeyeceğiz. Buna mutlaka engel olacağız. Kürdistan halkı bunu bilsin ki, bunu başarabiliriz” ifadelerini kullandı.