PKK FETÖ işbirliği: Erdoğan 2 Gün Sonra....

PKK FETÖ işbirliği: Erdoğan 2 Gün Sonra....

Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, eski asker 320 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, terör örgütü PKK ve FETÖ'nün ortak hareket ettiği belirtildi.

Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, eski asker 320 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, terör örgütü PKK ve FETÖ'nün ortak hareket ettiği belirtildi.
Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca eski Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Yardımcısı Albay Alican Erkiletlioğlu ve Eruh 2. Komando Tabur Komutanı Yarbay İsmet Cehreli ile İl Jandarma Komutan Yardımcısı Necati Metin'in de aralarında bulunduğu 120'si tutuklu 320 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Siirt Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
İddianamede, terör örgütleri PKK ve FETÖ'nün ilişkisi ile PKK'lı teröristlerin günler öncesinden darbe girişiminden haberdar olduğu gizli tanık ifadesiyle ortaya çıktı.
İddianamede, 15 Temmuz saat 03.00 sıralarında Cumhuriyet Polis Merkezi ve Doğukışla Askeri Tesislerine PKK mensupları tarafından eş zamanlı yapılan roketatarlı saldırı üzerine il genelinde İl Emniyet Müdürlüğü, 3. Komando Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığının koordineli olarak ortak operasyon başlattığı belirtildi.
Valilikçe saat 18.00'den itibaren il merkezinde kısmi olarak sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatılan iddianamede,15 Temmuz akşamı başlayan darbe girişiminin televizyon ve sosyal medyadan öğrenilmesi üzerine benzer saldırıların Siirt'te de olma ihtimaline karşın Siirt İl Emniyet Müdürlüğü personeli kullanılarak valilik ve il emniyet müdürlüğü girişlerinde önlemler alındığı, söz konusu yerlerin araç girişlerine kapatılarak en üst seviyede güvenlik önlemleri alındığı vurgulandı.
ı
15 Temmuz darbe girişiminden sonra firar eden 9'u General 288 muvazzaf askere ilişkin çok önemli bir gelişme yaşandı. FETÖ/PDY üyesi darbeci askerlerden 60'ının bölücü terör örgütü PKK'ya sığındıkları tespit edildi. Hainlerin PKK terör örgütünün “inine" sığınması Milli İstihbarat Teşkilatı ve Genelkurmay Başkanlığı'nca teyit edildi. SEMİH TERZİ FAKTÖRÜDarbe teşebbüsünün başarısız olduğunun anlaşılmasından sonra paniğe kapılan cuntacı askerler Türkiye'den kaçmak için vakit kaybetmedi. 3 Tuğgeneral'in aralarında yer aldığı 60 askeri personel Sikorsky helikopterler ile Silopi'ye gitti.Firari darbeci askerlere, Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı'nı ele geçirmek istediği sırada kahraman Astsubay Ömer Halisdemir tarafından alnından vurulan Özel Kuvvetler Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi'ye bağlı Silopi'deki Özel Kuvvetler Harekat Üssü'ndeki FETÖ'cü unsurlar yardım etti. ÖKHÜ'de görevli FETÖ'cü ekip çeşitli birliklerden kaçarak Silopi'ye gelen 60 hainin, Habur Sınır Kapısı'ndan Kuzey Irak'a geçmesine aracılık etti. MİT ve Genelkurmay'ın tespitlerine göre, 3 tuğgeneral ile çeşitli rütbelerdeki darbeci askerler Zaho'da PKK'lı teröristlerce karşılanıp Kandil'deki ana kampa götürüldü. Asker üniformalı cuntacıların, bölücü terör örgütüne sığınması FETÖ ile PKK arasındaki “hain" ittifakı da bir kez daha gözler önüne serdi. 'PKK İADE ETMEZ' DİYE …İstihbarat birimleri Kandil'deki PKK kampında saklanan 3 genaral ile üst rütbeli subayların kimliklerini tespit etti. Hainler arasında kurmay subayların da olması dikkat çekti. Sözcü'de yer alan habere göre firarilerin yakalanma ve iade edilme riski olmadığı için PKK'ya sığındığı belirlendi. Hain askerlerin örgütün temin edeceği sahte pasaportlar ile Avrupa ülkelerine geçmeyi planladığı yönünde istihbari bilgiler alındı. IŞIK: 288 FİRARİ ASKER VARMilli Savunma Bakanı Fikri Işık, darbe girişimi sonrasında 9'u general olmak üzere 288 askerin firari durumda olduğunu açıklamıştı. Firari generallerin isimleri ise şöyle:Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu, Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, Tuğgeneral Ali Kalyoncu, Tuğamiral Ayhan Bay, Tuğamiral Nazmi Ekici, Tuğamiral İrfan Arabacı, Tuğamiral Ali Suat Aktürk, Tuğamiral Hayrettin İmran ile Tuğgeneral Mehmet Zeki Kıralp.

Operasyona katılma bahanesiyle zırhlı araçları Siirt'e gönderildi
İl Emniyet Müdürlüğü personeli ile PKK terör unsurlarına karşı ortak operasyon görevi yürüten 3. Komando Tugayına bağlı olan ve Şeyh Türki Tepe ile su deposunda kobra tipi araçlarda görevli bulunan askeri personelin, "Tugaydan emir geldiğini" söyleyerek görev yerlerini terk edip tugaya döndüğü anlatılan iddianamede, Kurmay Yarbay İsmet Çehreli'nin tabur komutanı olduğu Eruh'taki 2. Komando Taburunun da il merkezinde terörist unsurlara yönelik operasyona katılma bahanesi adı altında zırhlı araçları Siirt'e gönderdiği bildirildi.
"Darbe yapılacağını söylediler"
İddianamede, sanıklardan gizli tanık "Çoban Yıldızı"nın ifadeleri detaylı yer aldı. Söz konusu gizli tanık 14 Temmuz günü Pervari ilçesinde yaylada hayvan otlatırken yanına PKK'lı iki teröristin geldiğini belirtti.
Teröristlerin, kendisine şehir merkezinden gelip gelmediğini sorduğunu aktaran gizli tanık ifadesinde şunları kaydetti:
"Geldiğimi söyledim. Siirt'te bir gelişme olup olmadığını sorunca her şeyin normal olduğunu söyledim. Televizyon izleyip izlemediğimi, Cumhurbaşkanımızın televizyona çıkıp çıkmadığını ve konuşup konuşmadığını sordular. Sonrasında, iki gün sonra televizyonları izlememi, iki gün sonra ülkenin karışacağını ve Cumhurbaşkanı ile Başbakanın öldürüleceğini ve ülkede darbe yapılacağını söylediler."
"Gerçek durumu kamufle etme amacı taşıdığını göstermiştir"
Çoban Yıldızı'nın, daha sonra yakalanan teröristlerden Sinan kod adlı PKK'lı teröristi teşhis ettiği vurgulanan iddianamede, şöyle denildi:
"Bu durum FETÖ ile PKK arasında irtibat bulunduğunu, PKK üyelerinin FETÖ üyeleri tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsünden önceden haberdar olduklarını, darbe teşebbüsünden bir gün önce PKK mensuplarınca il merkezinde gerçekleştirilen saldırıların, gerçekte darbe teşebbüsü için hazırlık ve intikal gerçekleştiren askeri birliklerin bu çalışmaları terör saldırıları sebebiyle gerçekleştirdiği algısı yaratarak gerçek durumu kamufle etme amacı taşıdığını göstermiştir."