PKK, 'Eylemsizlik' Kararına Uymayanları Ajan İlan Etme Kararı Aldı

PKK, 'Eylemsizlik' Kararına Uymayanları Ajan İlan Etme Kararı Aldı

PKK'nin gençlik yapılanması, halk otobüslerini yakma, kepenk kapattırma eylemlerine son verme kararı alırken, uymayanların "ajan" olarak değerlendirileceğini duyurdu.

PKK'nin gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi'nin de içinde yer aldığı Komalên Ciwan (Gençlik Topluluğu), 21-24 Kasım tarihleri arasında Kandil'de yaptığı toplantıda, eylem biçimlerinde değişikliğe gitme kararı aldı.

Alınan kararda, kitlesel eylemlerde yüz kapatma, kitlenin içerisinden provokasyon girişiminde bulunma, halkın malına ve canına zarar verme, halk otobüslerini yakma, her eylemde kepenk kapattırma gibi eylem tarzlarının reddedildiği açıklandı.

"AJAN OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK"

Açıklamada "Bu tür girişimlerde bulunanların sömürgeci güçlerin ajanları olarak değerlendirileceği" de belirtildi.

Fırat Haber Ajansı'nda (ANF) yer alan açıklamada, gençliğin, Abdullah Öcalan'ın sürdürdüğü sürece göre kendini konumlandıracağı, kendini yürütülecek her türlü sürece hazır hale getireceği belirtildi.

HÜKÜMET, KAMU DÜZENİNİN SAĞLANMASINI İSTİYOR

6-8 Ekim'de yaşanan Kobani eylemleriyle kesintiye uğrayan "çözüm süreci" yeniden normal seyrine dönerken, en çok tartışılan konuların başında "mutlak eylemsizlik" geliyordu.

Hükümet, "Kamu düzeninin sağlanması" konusunda taviz vermeyeceğini belirterek, örgütten "mutlak eylemsizlik" istiyordu.